Generalul Marin Dragnea, distins cu decorația de stat a Federației Ruse

Generalul Marin Dragnea, distins cu decorația de stat a Federației Ruse

Generalul în rezervă Marin Dragnea a fost decorat, luni, cu Ordinul de Prietenie - decorația de stat al Federației Ruse - de către ambasadorul Oleg Malginov, pentru aportul acestuia la dezvoltarea relațiilor româno-ruse.

"Câteodată se mai uită acum să se spună că armata sovietică a participat la eliberarea României. Noi ținem bine minte și toate evenimentele care au avut loc în 1944 și relațiile destul de dificile (...) care au fost în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Această istorie este una plină și de multe evenimente tragice. Pe teritoriul României sunt îngropați zeci de mii de soldați sovietici, dar și pe teritoriul Rusiei și-au găsit somnul de veci soldați români care prin voia sorții au luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pe teritoriul Uniunii Sovietice", a declarat Malginov, în discursul care a precedat acordat distincției.

El a amintit că în regiunea Volgograd, în zona fostului oraș Stalingrad, a fost deschis primul cimitir memorial al soldaților români căzuți acolo în 1942-1943.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...