Generalul rus care cunoștea „secretele” palatului lui Putin a murit subit în închisoare

Generalul rus care cunoștea „secretele” palatului lui Putin a murit subit în închisoare

Generalul rus care a supravegheat construirea luxosului palat al lui Vladimir Putin la Marea Neagră și care știa toate secretele acestuia a murit subit în închisoare.

Ghenadi Lopirev a murit la 69 de ani Foto Profimedia

Ghenadi Lopirev, în vârstă de 69 de ani, trebuia să fie eliberat condiționat, dar ar fi fost diagnosticat cu leucemie pe 14 august și a murit două zile mai târziu.

Agențiile de presă au raportat că nu s-a plâns anterior că se simte rău, dar un oficial rus de supraveghere a închisorii a insistat că Lopyrev a murit din cauze naturale .

„Nu a existat nicio crimă”, a spus Viktor Boborîkin de la Comisia de Monitorizare Publică a Rusiei.

Lopyrev a fost închis în colonia închisorii IK-3 din regiunea Ryazan din centrul Rusiei timp de 10 ani în 2017 pentru că a luat mită în schimbul unor contracte de construcție profitabile. IK-3 este o închisoare dură vizată de grupul de mercenari Wagner de la Kremlin pentru recrutarea condamnaților pentru a lupta în Ucraina.

Lopyrev fusese anterior locotenent-general în Serviciul Federal de Protecție (FSO), unitatea militară de 50.000 de oameni, controlată de Administrația Prezidențială, însărcinată cu paza lui Putin.

Agențiile de presă au raportat că, în calitate de comandant FSO în Caucazul de Nord, unul dintre principalele proiecte ale lui Lopyrev a fost să supravegheze construcția și securitatea palatului lui Putin de la Gelendzhik, lângă Soci, pe coasta Rusiei Mării Negre.

Ascuns în păduri

Construcția a început în 2005 și a costat aproximativ 780 de milioane de lire sterline. Este construită într-un stil renascentist italian și este ascunsă în păduri, lângă o stâncă, în vecinătatea unei plaje private cu nisip.

Palatul are o capelă, un teren subteran de hochei pe gheață, o vie, un teatru și piste de aterizare pentru elicoptere.

Trebuia să fie fortăreața de lux inexpugnabilă a lui Putin , iar Institutul pentru Studiul Războiului din SUA a spus că Lopyrev ar fi fost unul dintre singurii oameni care îi cunoșteau toate secretele: intrările și ieșirile sale; punctele sale slabe și punctele forte.

Corupția este răspândită în forțele armate ale Rusiei, dar este neobișnuit ca generalii de rang înalt să fie acuzați și trimiși la închisoare pentru luare de mită, cu excepția cazului în care au căzut în dizgrație.

În 2016, când Lopyrev a fost arestat, știrile din presă au spus că a negat cu încăpățânare acuzațiile și a susținut că a fost „lucrat” de alți ofițeri superiori.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

4 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

5 „Ar fi primul val al ofensivei”