Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

Șeful Direcției Principale de Comunicații a Forțelor Armate ruse, generalul-locotenent Vadim Șamarin, a fost reținut, a anunțat cotidianul rus Kommersant joi dimineață. De asemenea, el este și adjunctul șefului Statului Major General Valeri Gherasimov.

Generalul rus Vadim ȘamarinFoto: Ministerul rus al Apararii

O sursă din cadrul forțelor de ordine a confirmat că locuința generalului a fost percheziționată în legătură cu un dosar penal privind o presupusă fraudă.

Pe baza rezultatelor acesteia, Vadim Șamarin a fost dus la interogatoriu la Departamentul principal de investigații militare al Comitetului de anchetă al Federației Ruse.

Cazul este examinat în cadrul Tribunalului militar al garnizoanei 235.

În 2020, scrie Kommersant, fostul adjunct al șefului Statului Major General, Khalil Arslanov, a fost de asemenea arestat într-un caz de fraudă și corupție în legătură cu furnizarea de echipamente pentru forțele armate. Generalul Arslanov a fost acuzat de fraudă și luare de mită.

Recent, ministrul adjunct al apărării Timur Ivanov și șeful principalului departament de personal al Ministerului Apărării, generalul-locotenent Iuri Kuznețov, au fost reținuți și arestați .

Amândoi sunt acuzați de primirea unei mite la scară deosebit de mare. Pe 17 mai, fostul comandant al Armatei a 58-a din Districtul Militar Sud, Ivan Popov, a fost și el arestat într-un caz de fraudă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!