Generația obsedată să fie bogată. Ce este „dismorfia banilor"

Generația obsedată să fie bogată. Ce este „dismorfia banilor"

În ciuda faptului că, din punct de vedere financiar, este una dintre cele mai copleșite generații de până acum, generația Z este obsedată să fie bogată. Experții au explicat, pentru Newsweek , ce stă în spatele acestei preocupări.

Respondenții din Generația Z au raportat o obsesie de a fi bogați. FOTO Shutterstock

Cea mai recentă concluzie a unui nou studiu realizat de Intuit Credit Karma (SUA) arată că atât Generația Z (cei născuți între 1996 și 2012), cât și milenialii (născuți între 1981 și 1996) au remarcat o obsesie generală de a deveni bogați.

Respondenții din Generația Z din cadrul studiului au raportat o obsesie de a fi bogați în proporție de 44%, în timp ce milenialii, într-o proporție un pic mai mare, de 46%.

Procentele par foarte mari în comparație cu proporția de 27% din populația generala americană obsedată de bogăție.

Dismorfia banilor

Responsabil de această obsesie ar putea fi faptul că ambele generații au raportat „dismorfia banilor", descrisă ca sentimentul de nesiguranță cu privire la propria situație financiară, indiferent de realitatea situației tale, foarte răspândit în rândul respondenților din Generația Z și în rândul Generației milenialilor (care au raportat această dismorfie în procent de 43% și, respectiv, 41%).

În schimb, la nivel general, doar 29 la sută dintre cei 1.000 de americani chestionați au declarat că au simțit dismorfopatie bănească ( îngrijorare fără nicio corelație cu situația lor financiară reală).

Provocări economice

O mare parte a obsesiei de a fi bogat este legată de faptul că generația Z și milenialii se confruntă cu provocări economice pe care părinții lor poate nu le-au avut.

„Intriga de a fi bogat pentru Generația Z și milenialii poate fi pentru că până și un stil de viață de clasă mijlocie pare inaccesibil", a declarat Lindsay Bryan-Podvin, terapeut financiar și fondator al Mind Money Balance, pentru Newsweek.

„Scăderea accesibilității locuințelor, datoriile zdrobitoare la împrumuturile studențești și costul exorbitant al îngrijirii copiilor îi pot face să viseze cu ochii deschiși la securitate financiară, iar <<bogăția>> poate fi o parte din acest vis", a explicat Courtney Alev, avocat la Credit Karma.

În plus, mulți dintre cei care aparțin generațiilor amintite sunt ancorați în social media și se confruntă cu o conștientizare constantă a faptului că există persoane mai bogate și aparent „mai fericite".

„Social media amplifică sentimentele oamenilor de dismorfie a banilor, dar nu este ca și cum aceste sentimente nu erau răspândite în generațiile anterioare", a declarat, pentru Newsweek. planificatorul financiar certificat JP Geisbauer.

„Astăzi, vârsta de 65 de ani este considerată vârsta mijlocie”

Există o îngrijorare iminentă că Generația Z și milenialii nu vor putea avea o pensie confortabilă, mai ales că se preconizează că securitatea socială se va epuiza până la începutul anilor 2030.

„Când s-au născut milenialii, vârsta de 65 de ani era considerată bătrânețe. Astăzi, vârsta de 65 de ani este considerată vârsta mijlocie", a declarat, pentru Newsweek, Nancy Hite, planificator financiar și fondator al companiei The Strategic Wealth advisor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB