Generaţia TikTok a mafiei italiene îşi etalează viaţa de lux pe reţelele de socializare şi provoacă conflicte între clanurile rivale

Generaţia TikTok a mafiei italiene îşi etalează viaţa de lux pe reţelele de socializare şi provoacă conflicte între clanurile rivale

Gangsterii din Napoli folosesc platforma de socializare pentru a posta videoclipuri în care conduc maşini scumpe, petrec în cluburi populare şi cumpără şi beau sticle scumpe de şampanie.

Crescenzo Marino, fiul unui şef din Camorra, cea mai veche şi mai mare organizaţie criminală din Italia, are peste 43.000 de urmăritori şi aproape 900.000 de aprecieri, potrivit Daily Mail.

Contul său de TikTok prezintă stilul de viaţă luxos, el purtând haine şi accesorii ale unor designeri celebri, conducând prin Paris un Ferrari şi întâlnind cântăreţi renumiţi.

Clanurile Camorra folosesc, de asemenea, platforma pentru a scoate la iveală conflictele dintre membrii unor clanuri şi a face noi alianţe. Camorra are cei mai tineri membri ai mafiilor din Italia, iar aceştia iubesc TikTok pentru că are mai puţine reguli decât alte platforme, astfel că pot posta şi un conţinut mai violent.

În urma uciderii unui bărbat care avea legături cu clanul Carillo-Perfetto, un mesaj pe TikTok a avertizat poliţia: „Vă acordăm o săptămână să-i arestaţi sau vom abate iadul asupra lor”.

Marcello Ravveduto, profesor de istorie modernă la Universitatea din Salerno şi expert în comunicarea mafiei, a declarat pentru The Times: „Pentru prima dată, aceşti gangsteri au găsit o modalitate directă de a vorbi despre vieţile lor. Este nevoie acum de o mai bună muncă în echipă între poliţie şi TikTok pentru a supraveghea mai bine aceşti oameni”.

Anul trecut, unul dintre cei mai temuţi şefi mafioţi din Italia, care a condus Camorra dintr-o celulă de închisoare pentru cea mai mare parte a vieţii, a murit. Raffaele „Profesorul” Cutolo, în vârstă de 79 de ani, a fost găsit mort pe un pat de închisoare din Parma, după ce şi-a petrecut 42 de ani din viaţă după gratii.

El a controlat o grupare de 10.000 de bărbaţi care au făcut contrabandă cu cocaină. El a fost tatăl unui copil prin inseminare artificială şi a inspirat, de asemenea, un film din 1986, cu Ben Gazzara, în timp ce ispăşea mai multe condamnări pe viaţă.

Acesta a stat la masă cu politicieni de remume când i s-a cerut să negocieze eliberarea preşedintelui Campaniei, Ciro Cirillo, care a fost răpit de Brigăzile Roşii, gherilele comuniste, în 1981.

În 1964, Cutolo, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat la închisoare pentru uciderea unui bărbat care a încercat să o agreseze pe sora lui.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro