Geoană susține că a fost sunat de Băsescu pentru a nu-l pune pe Cătălin Voicu ministru de Interne

Geoană susține că a fost sunat de Băsescu pentru a nu-l pune pe Cătălin Voicu ministru de Interne

Fostul candidat la prezidențialele din 2009 Mircea Geoană a susținut luni, la audierile din comisia parlamentară de anchetă, că a fost sunat de fostul președinte Traian Băsescu pentru a nu îl pune pe Cătălin Voicu ministru de Interne.

Potrivit lui Geoană, Băsescu i-a spus că "are o dificultate cu unul dintre candidații PSD pentru MAI" — Cătălin Voicu.

Mircea Geoană a fost întrebat ce l-a determinat să-l susțină în decembrie 2008 pe Gabriel Oprea pentru funcția de ministru de Interne.

"Nu am susținut pe nimeni", a spus el, adăugând că desemnarea reprezentanților partidului în Guvern s-a făcut prin vot în Comitetul Executiv al PSD, deoarece crede în democrația internă într-un partid.

"În momentul în care am luat decizia de a intra la guvernare, eu am luat decizia ca la nivel de Comitet Executiv să votăm democratic colegii sau colegele care ne reprezintă în Guvern. Dacă era să operez pe preferințele mele și să lucrez în mod tradițional, spuneam îl vreau pe x, pe y la ministerul x sau y. (...) Votul e secret. A existat o campanie în interiorul partidului, ce a existat în spatele campaniei, ce interese și ce grupări din partid, asta nu pot să vă spun. Au existat două candidaturi, a fost un vot secret în interiorul partidului, unul dintre colegi a câștigat, celălalt nu a câștigat. Ceea ce pot să spun este că am primit un telefon din partea președintelui Băsescu pentru a nu-l pune pe domnul Voicu ministru de Interne", a precizat Mircea Geoană.

El a adăugat că Traian Băsescu i-a transmis că "are o dificultate" cu unul dintre cei doi candidați.

"Au fost doi candidați, președintele momentului spunând că nu-l va numi pe celălalt candidat al nostru. A existat o conversație telefonică pe care președintele Băsescu a avut-o cu mine ca președinte de partid și cred că eram deja în zona de președinție a Senatului. A spus că are o dificultate cu unul dintre cei doi candidați. (...) Votul colegilor noștri s-a făcut fără interferența mea", a detaliat Geoană.

Întrebat dacă telefonul de la președinte a fost înainte sau după desemnare, Geoană a arătat că înainte de aceasta.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...