George Maior: Probabil că senatorul John McCain a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită

George Maior: Probabil că senatorul John McCain a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a estimat sâmbătă că probabil senatorul american John McCain ''a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită care contrazice esența unei declarații oficiale sprijinite de senatorul John McCain și adoptate în unanimitate de Senatul SUA'', diplomatul român făcând referire la afirmațiile senatorului american apărute într-un articol publicat vineri de cotidianul The New York Times.

''Domnul senator John McCain este cunoscut drept un prieten constant al României, domnia sa fiind chiar unul dintre semnatarii Rezoluției Senatului SUA privind împlinirea a 135 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre România și Statele Unite ale Americii.

Acest document subliniază 'rolul semnificativ al României, în ultimii 25 de ani, dar mai ales în contextul regional
actual, în direcția promovării stabilității, securității și respectării principiilor democratice în Europa Centrală și de Est, Balcanii de Vest și regiunea Mării Negre'. În aceste condiții, probabil că domnul senator John McCain a comis o eroare invocând România într-o formulare nefericită care contrazice esența unei declarații oficiale sprijinite de senatorul John McCain și adoptate în unanimitate de Senatul Statelor Unite ale Americii, prin care țara noastră este apreciată tocmai pentru contribuția majoră la promovarea și respectarea principiilor democratice în regiune'', a precizat ambasadorul George Cristian Maior.

Într-un articol publicat vineri de The New York Times referitor la situația politică mai amplă din SUA și intitulat ''Donald Trump ar putea amenința statul de drept, susțin experții'', jurnalistul Adam Liptak prezintă mai multe opinii pro și contra eventualei alegeri a lui Trump în funcția de președinte al SUA, la scrutinul din noiembrie acest an.

Printre alții, senatorul republican american John McCain afirmă că nu crede că SUA ar fi în pericol dacă Donald Trump ar deveni președinte al țării sale. ''Încă sunt de părere că avem instituțiile guvernamentale care ar limita pe cineva care încearcă să-și depășească obligațiile sale constituționale. Avem un Congres. Avem Curtea Supremă. Nu suntem România'', a spus McCain. ''Instituțiile noastre, inclusiv presa, încă sunt suficient de solide pentru a împiedica'' acțiuni neconstituționale, a adăugat el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!