George R. R. Martin a semnat un contract ''de opt cifre'' cu HBO pentru o perioadă de cinci ani

George R. R. Martin a semnat un contract ''de opt cifre'' cu HBO pentru o perioadă de cinci ani

Scriitorul american George R. R. Martin, autorul romanelor pe baza cărora a fost realizat serialul "Game of Thrones", a semnat un contract impresionant cu postul HBO pentru o perioadă de cinci ani, a anunţat vineri site-ul revistei Variety.

În virtutea acestui contract, celebrul romancier american va dezvolta noi proiecte pentru HBO, dar şi pentru platforma de streaming a acestui post prin cablu, HBO Max. Potrivit mai multor surse, contractul a fost încheiat pentru o sumă cu opt cifre.

George R. R. Martin a devenit celebru cu seria literară "A Song of Ice and Fire", care a stat la baza serialului de succes "Game of Thrones", produs de postul HBO. Acel show TV a devenit unul dintre cele mai populare şi mai influente seriale din toate timpurile, nu doar prin prisma cotelor sale uriaşe de audienţă, ci şi prin numărul record de premii pe care le-a câştigat.

În prezent, HBO pregăteşte serialul "House of Dragon", cu o acţiune plasată cu câteva sute de ani înaintea evenimentelor prezentate în "Game of Thrones". Noua producţie TV spune povestea casei Targaryen şi a războiului civil declanşat de aceasta, cunoscut sub numele de "Dansul Dragonilor". Producătorii mizează pe o lansare a acestui serial în anul 2022, iar George R. R. Martin este producător executiv şi unul dintre creatorii serialului.

Presa americană a dezvăluit în urmă cu câteva săptămâni că mai multe seriale cu acţiuni plasate în universul "Game of Thrones" se află în pregătire la HBO şi HBO Max. Printre ele se numără şi o adaptare a uneia dintre nuvelele scrise de George R. R. Martin, intitulată "Tales of Dunk and Egg". Celebrul scriitor este producătorul executiv al tuturor acestor proiecte.

El va fi şi producătorul executiv al altor proiecte de pe agenda postului HBO, care doreşte să adapteze pentru micile ecrane romanele "Who Fears Death", de Nnedi Okorafo, şi "Roadmarks", de Roger Zelazny. Ambele seriale se află în prezent în etapa de dezvoltare.

Informaţia despre noul contract semnat de George R. R. Martin a fost dezvăluită la scurt timp după ce s-a aflat că renumitul scriitor a acceptat să se implice în producţia unui alt serial TV inspirat din activităţile sale editoriale, care va fi produs de UCP şi Peacock. Studioul şi serviciul de streaming vor dezvolta un serial TV care se inspiră din seria literară "Wild Cards", aflat în trecut în dezvoltare la Hulu. Scriitorul va fi producător executiv, alături de Melinda Snodgrass şi Vince Gerardis. Martin şi Snodgrass vor edita cărţile din seria "Wild Cards", iar Gerardis este managerul romancierului.

Cărţile din seria "Wild Cards" au fost lansate începând din anul 1987. De-a lungul anilor, peste 40 de autori au publicat volume în cadrul acestei serii literare, care a fost editată de George R.R. Martin şi Melinda Snodgrass. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”