George Simion, ales preşedinte al formaţiunii Alianţa pentru Unirea Românilor (fişă biografică)

George Simion, ales preşedinte al formaţiunii Alianţa pentru Unirea Românilor (fişă biografică)

George Simion a fost ales, la 27 martie 2022, preşedinte al Partidului Alianţa pentru Unirea Românilor , rezoluţia propusă de el fiind votată cu 784 de voturi, cu prilejul congresului extraordinar al formaţiunii politice.

Născut, la 21 septembrie 1986, la Focşani, judeţul Vrancea, George-Nicolae Simion este absolvent al Colegiului Naţional ''Gheorghe Lazăr'' din Bucureşti (2005). A absolvit Facultatea de Administraţie şi Afaceri a Universităţii Bucureşti (2008) şi, în 2010, un program de masterat la Universitatea ''Alexandru-Ioan Cuza'' din Iaşi, cu o temă de cercetare despre ''Crimele comunismului''.

În perioada 2012-2020 a fost director de marketing al Ideal Proiect Architecture & Design.

A înfiinţat, în anul 2011, Platforma Unionistă 2012, formată din peste 30 de organizaţii neguvernamentale şi grupuri de iniţiativă având ca obiectiv declarat militarea pentru unirea României şi Republica Moldova potrivit CV-ului oficial încărcat pe pagina personală a deputatului de pe www.cdep.ro.

În 2017 a înfiinţat, la Bucureşti, alături de peste 100 de organizaţii din România, Republica Moldova şi diaspora ''Alianţa pentru Centenar''. În acelaşi an a publicat lucrarea ''Blocaţi în labirint'', iar în anul 2019 cartea ''Cum i-am cunoscut'', conform sursei citate.

A fost implicat în numeroase campanii cultural-educative de sprijinire în Republica Moldova şi a unor proiecte comune cu asociaţii şi tineri de peste Prut.

A candidat independent în anul 2019 în alegerile pentru Parlamentul European şi, în acelaşi an, a pus bazele formaţiunii politice Alianţa pentru Unirea Românilor, deţinând, prin asumare, funcţia de preşedinte al partidului din 19 septembrie 2019.

La alegerile parlamentare din 2020 a fost ales deputat, în circumscripţia nr. 42 din Bucureşti, pe listele partidului Alianţa pentru Unirea Românilor.

Este membru în următoarele comisii permanente: Comisia pentru buget, finanţe şi bănci (din martie 2021), Comisia pentru antreprenoriat şi turism (din decembrie 2021) şi al Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare (din martie 2021). Face parte din Comisia comună pentru integrare europeană dintre Parlamentul României şi Parlamentul Republicii Moldova. Este membru al Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Polonă şi al Grupului PRO-America, potrivit www.cdep.ro. AGERPRES/(Documentare - Liviu Tatu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina