George Soros a câștigat după ce a mizat pe scăderea acțiunilor Deutsche Bank

George Soros a câștigat după ce a mizat pe scăderea acțiunilor Deutsche Bank

Miliardarul George Soros a dat lovitura după ce a pariat că acțiunile băncii germane Deutsche Bank vor scădea în urma deciziei Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, informează DPA.

Potrivit informațiilor publicate în Monitorul Oficial din Germania, imediat după votul de vineri din Marea Britanie, fondul Soros Fund Management a luat o poziție short pentru aproximativ șapte milioane de acțiuni Deutsche Bank în valoare de 100 milioane de euro.

Într-o vânzare de tip "short", investitorii acceptă să vândă acțiuni pe care nu le dețin încă în speranța că vor putea să le cumpere ulterior la un preț mai mic. Diferența de preț reprezintă profitul sau pierderea, dacă pariul dă greș.

În cazul lui George Soros, pariul pe Deutsche Bank a fost unul profitabil în condițiile în care luni, la închiderea tranzacțiilor, acțiunile Deutsche Bank pierduseră aproximativ 20% din valoare.

Anterior, un purtător de cuvânt al lui George Soros a declarat că miliardarul nu a pariat împotriva lirei sterline înaintea votului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar că a făcut profit de pe urma altor pariuri care au legătură cu rezultatul votului.

În 1992, Soros a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină. Atunci, Soros a utilizat fondul Quantum Fund pentru a paria că lira sterlină este supra-evaluată în raport cu marca germană. Speculațiile lui Soros au forțat Guvernul britanic John Major ca în data de 16 septembrie 1992, denumită popular "miercurea neagră" (Black Wednesday), să retragă lira sterlină din mecanismul European Exchange Rate Mechanism (ERM) pentru că nu a putut menține lira la nivelul convenit în limitele ERM.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Trei tinere au restituit o borsetă cu 13.000 de euro pierdută de un şofer după ce poliţiştii au făcut publice …

2 ULTIMA ORĂ Este oficial, Facultatea de Drept a Universității București va exmatricula 45 de studenți din anul …

3 Regina videochatului din România câștigă în două săptămâni cât Iohannis în trei ani?

4 Teodorovici, care a fost partea ta? / Cum ajung banii de la UE în buzunarele baronilor PSD / Azi, miliardul de eur…

5 Valentina Pelinel, transformare radicală la 40 de ani