George Soros a câștigat după ce a mizat pe scăderea acțiunilor Deutsche Bank

George Soros a câștigat după ce a mizat pe scăderea acțiunilor Deutsche Bank

Miliardarul George Soros a dat lovitura după ce a pariat că acțiunile băncii germane Deutsche Bank vor scădea în urma deciziei Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană, informează DPA.

Potrivit informațiilor publicate în Monitorul Oficial din Germania, imediat după votul de vineri din Marea Britanie, fondul Soros Fund Management a luat o poziție short pentru aproximativ șapte milioane de acțiuni Deutsche Bank în valoare de 100 milioane de euro.

Într-o vânzare de tip "short", investitorii acceptă să vândă acțiuni pe care nu le dețin încă în speranța că vor putea să le cumpere ulterior la un preț mai mic. Diferența de preț reprezintă profitul sau pierderea, dacă pariul dă greș.

În cazul lui George Soros, pariul pe Deutsche Bank a fost unul profitabil în condițiile în care luni, la închiderea tranzacțiilor, acțiunile Deutsche Bank pierduseră aproximativ 20% din valoare.

Anterior, un purtător de cuvânt al lui George Soros a declarat că miliardarul nu a pariat împotriva lirei sterline înaintea votului privind ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, dar că a făcut profit de pe urma altor pariuri care au legătură cu rezultatul votului.

În 1992, Soros a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină. Atunci, Soros a utilizat fondul Quantum Fund pentru a paria că lira sterlină este supra-evaluată în raport cu marca germană. Speculațiile lui Soros au forțat Guvernul britanic John Major ca în data de 16 septembrie 1992, denumită popular "miercurea neagră" (Black Wednesday), să retragă lira sterlină din mecanismul European Exchange Rate Mechanism (ERM) pentru că nu a putut menține lira la nivelul convenit în limitele ERM.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!