George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1. Cum arată-CV-ului liberalului

George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1. Cum arată-CV-ului liberalului

Deputatul George Tuţă, președintele PNL Sector1, este candidatul formațiunii pentru postul de primar al sectorului. Actualul deputat de Ilfov este pentru moment principalul competitor al lui Clotilde Armand, care vrea un nou mandat de edil.

George Tuţăm și șeful PNL București, Sebastian Burduja Foto: Facebook

Politica nu este doar despre decizii luate în birouri închise, ci despre dialog, transparență și participare activă. Iar pentru ca un buget să răspundă nevoilor reale ale cetățenilor, ei trebuie consultați și implicați în stabilirea direcțiilor de dezvoltare. Am demarat campania "Împreună, hotărâm bugetul Sectorului 1" și am discutat cu oamenii din sector despre ceea ce își doresc ei de la bugetul pe 2024. Noi, PNL Sector 1, credem în bugetul realizat CU cetățenii și PENTRU cetățenii comunității noastre și vă invităm să contribuiți cu idei și sugestii pentru a decide împreună cum să arate sectorul nostru. Fie că este vorba despre infrastructură, educație, sănătate sau spații verzi, fiecare propunere contează”, a declarat George Tuță, potrivit PNL Sector 1, care i-a anunțat miercuri candidatura pentru funcția de primar.

George Tuţă a devenit preşedintele filialei PNL Sector 1 pe 11 decembrie, în locul lui Sebastian Burduja, care deţinea această funcţie încă din 2019.

FOTO PNL Sector 1

FOTO PNL Sector 1

Potrivit PNL Sector 1, Tuță este un deputat cu studii și specializări în științele economice, diplomație și comunicare. „A lucrat ca economist, precum și consilier în executivul român și european înainte de a deveni membru al Parlamentului. Absolvent al programului de Leadership în Serviciul Public la Aspen Institute, se concentrează pe dezvoltarea continuă și eficientizarea serviciului public. (...)George Tuță a inițiat în 2022 o comisie specială în Camera Deputaților pentru automatizare și viitorul muncii, concentrându-se pe impactul inteligenței artificiale. Ca deputat, a avut numeroase inițiative legislative, cu 30 de legi promulgate”.

Chestor în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, Tuță a fost în trecut şef de cabinet al directorului SRI Eduard Hellvig. Acum este deputat la primul mandat și deține funcția de președinte al Comisiei speciale a Camerei Deputaților pentru automatizarea și viitorul muncii.

Averea George Tuţă

Potrivit declaraţiei de avere, consultate de Adevărul, George Tuţă deţine împreună cu soția sa o casă de 170 de metri pătraţi şi un apartament de 40 de metri pătraţi, ambele în Otopeni.

De asemenea, împreună mai dețin două terenuri intravilane, de 820 de metri pătraţi în total.

Deputatul, are un automobil marca BMW, din 2014, bijuterii și metale prețioase în valoare de 26.500 de lei, dobândite în perioada 2014-2022. De asemenea mai are un credit ipotecar de 25.000 de euro, dar și opt conturi și depozite bancare, fonduri de investiții și alte forme de economisire și investire în care se regăsesc economii de peste 400.000 de lei și circa 22.000 de euro.

George Tuţă active financiare 1 png

George Cristian Tuţă a avut o indemnizație totală în anul fiscal 2022 de 153.312 lei, potrivit ultimei declarații de avere. 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat