Georgian Enache (Jandarmeria Capitalei): Protestatarii au încercat să intre în curtea Guvernului, nu am reținut pe nimeni

Georgian Enache (Jandarmeria Capitalei): Protestatarii au încercat să intre în curtea Guvernului, nu am reținut pe nimeni

Câțiva protestatari din Piața Victoriei au încercat să forțeze cordonul de jandarmi și să intre în curtea Guvernului, a declarat, pentru AGERPRES, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

El a precizat că au fost mai multe încercări de a forța porțile de la intrarea în sediul Guvernului, dar după ce forțele de ordine au dialogat cu protestatarii, aceștia au renunțat la acțiunea lor.

"Au fost încercări de a forța porțile care dau către curtea exterioară a Guvernului. Nu am reținut sau amendat pe nimeni, nu a fost nevoie", a menționat Enache.

Potrivit acestuia, jandarmii sunt mobilizați ca să asigure ordinea publică la protest.

O estimare a participanților la protest nu a fost dată, întrucât, a spus reprezentantul Jandarmeriei Capitalei, mulțimea de oamenii este în mișcare și sunt multe persoane care vin în continuare în Piața Victoriei.
Câteva mii de oamenii au ocupat marți seară Piața Victoriei și protestează față de deciziile luate de Guvern cu privire la modificarea și completarea Codurilor penale, la grațierea unor pedepse și la măsuri educative privative de libertate .

Ei scandează "Nu plecăm, nu plecăm!", "DNA să vină să vă ia!" și "Nu scăpați!".

Circulația rutieră este oprită pe bulevardele adiacente Pieței Victoriei.

Guvernul a adoptat, în ședința de marți, un proiect de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

"Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO și în acest sens am adoptat proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor", a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, la Palatul Victoria.

De asemenea, Executivul a adoptat o ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea Codului penal și a Codului de procedură penală.

"Cel de-al treilea act normativ pe care l-am adoptat astăzi, este vorba de Ordonanța de urgență pentru modificarea și completarea Legii 296 Cod Penal și a Legii 135 Cod de procedură penală. Practic, prin această ordonanță de urgență am făcut și am pus în concordanță deciziile Curții Constituționale care (...) trebuiau să fie implementate fie de către Guvern, fie de către Parlament", a spus Iordache.

AGERPRES/(A, AS — autor: Mihaela Tudorache, editor: Florin Marin, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”