Gerhard Schröder învinuieşte Kievul pentru eşecul în negocierile de pace cu Rusia

Gerhard Schröder învinuieşte Kievul pentru eşecul în negocierile de pace cu Rusia

„Nu voi renunţa la oportunităţile mele de a discuta cu preşedintele Putin", a declarat Schröder pentru ziarul Frankfurter Allgemeine Zeitung într-un interviu publicat duminică.

Schröder a fost cancelarul Germaniei între 1998 şi 2005. Ulterior s-a implicat în afaceri cu giganţii energetici Gazprom şi Rosneft, fiind prieten de-o viaţă cu Putin.

Fostul cancelar a fost criticat aspru pentru păstrarea relaţiei apropiate cu preşedintele rus de când Rusia a invadat Ucraina. Mulţi aşteptau ca Schröder să condamne rolul pe care-l joacă Rusia în Război, dar o asemenea poziţionare se lasă încă aşteptată.

Recent, el a demisionat din funcţia sa din consiliul de supraveghere al companiei Rosneft şi a respins o nominalizare în consiliul Gazprom, scrie dpa , citată de Agerpres.

Comentând pe fondul dezbaterii din Germania cu privire la furnizarea de armament pentru Ucraina, Schröder a întrebat: „De ce să ne concentrăm pe livrarea de arme?”

El a spus că nu crede într-o soluţie militară. "Războiul poate fi încheiat doar prin negocieri diplomatice. Soarta soldaţilor şi a civililor ucraineni poate fi uşurată doar printr-o soluţie diplomatică".

După ce războiul a început pe 24 februarie, Schröder a călătorit la Moscova în martie pentru a se întâlni cu prietenul său Vladimir Putin. „Pe cât l-am înţeles eu [pe Putin] din conversaţie, există un interes din partea lui pentru o soluţie negociată”, a declarat Schröder pentru ziarul german. „Cum arată o astfel de soluţie? Acest aspect poate fi clarificat doar în cadrul unei negocieri”.

Schöder a făcut clar faptul că, în opinia sa, Ucraina este de vină pentru negocierile eşuate de până acum

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…