Germania: 84% dintre copiii cu vârste între 10 și 13 ani dețin smartphone sau telefon mobil

Germania: 84% dintre copiii cu vârste între 10 și 13 ani dețin smartphone sau telefon mobil

Mai mult de o treime dintre copiii germani cu vârste cuprinse între 6 și 9 ani dețin un smartphone sau un telefon mobil, iar procentul este și mai mare, de 84%, la categoria de vârstă 10-13 ani, potrivit unui nou studiu, informează marți DPA.

Copiii petrec mai mult timp citind cărți sau reviste decât pentru a se juca pe calculator sau a discuta online cu prietenii, potrivit studiului făcut cu participarea a 2.000 de copii și a părinților sau tutorilor acestora.

Conform cercetării, în Germania băieții primesc în medie mai mulți bani de buzunar decât fetele. Preșcolarii primesc, în cazul fetelor, 17 euro pe lună, în timp ce băieții, 20 de euro. În grupa de vârstă 6-13 ani, fetele primesc 41 de euro, în timp ce băieții, 44.

Banii sunt cheltuiți în principal pe dulciuri, biscuiți și gumă de mestecat, dar și pe benzi desenate, reviste și înghețată, este concluzia studiului comandat de șapte edituri.

AGERPRES/(autor: Simona Tatu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...