Germania a primit 213.000 migranți în acest an

Germania a primit 213.000 migranți în acest an

Germania a primit, în perioada ianuarie - septembrie, 213.000 de migranți, număr 'considerabil' mai scăzut în raport cu cele 890.000 de sosiri înregistrate în 2015, a indicat miercuri ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, citat de AFP.

''Măsurile luate de guvern (german) își arată roadele'', a spus De Maiziere, cu ocazia prezentării datelor statistice privind cererile de azil în primele trei trimestre ale acestui an.

În aceeași perioadă din 2015, Germania a primit 577.000 solicitanți de azil.

Pe întreaga perioadă a anului trecut, Germania a primit 890.000 de solicitanți de azil, un nivel record, ceea ce a pus administrația germană sub o presiune sporită și a orientat o parte a opiniei publice germane contra cancelarului Angela Merkel, care s-a dovedit extrem de permisivă față de refugiați și migranți.

Închiderea așa-numitei 'rute balcanice' folosite de migranți și încheierea, în luna martie, a unui controversat acord între Uniunea Europeană și Grecia, au dus la scăderea numărului de sosiri de migranți proveniți din Orientul Mijlociu și Afganistan.

Pe plan intern, guvernul de coaliție condus de Angela Merkel a adoptat mai multe măsuri, în special prin recunoașterea mai multor state ca țări de origine sigure.

La finalul lunii august, Biroul federal german pentru migranți și refugiați a indicat că se așteaptă la sosirea a 300.000 de solicitanți de azil în Germania în acest an, ceea ce reprezintă o treime din nivelul înregistrat în 2015.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Recucerirea Insulei Șerpilor de către Rusia - consecințe majore pentru România care poate deveni furnizor energetic inclusiv pentru Europa de Est

2 VIDEO O întreagă formație de atac a armatei ruse a fost distrusă după ce a intrat într-un câmp minat

3 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

4 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

5 VIDEO Trupele ucrainene au spart apărarea rușilor în regiunea nord-estică Harkov