Germania a primit 213.000 migranți în acest an

Germania a primit 213.000 migranți în acest an

Germania a primit, în perioada ianuarie - septembrie, 213.000 de migranți, număr 'considerabil' mai scăzut în raport cu cele 890.000 de sosiri înregistrate în 2015, a indicat miercuri ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, citat de AFP.

''Măsurile luate de guvern (german) își arată roadele'', a spus De Maiziere, cu ocazia prezentării datelor statistice privind cererile de azil în primele trei trimestre ale acestui an.

În aceeași perioadă din 2015, Germania a primit 577.000 solicitanți de azil.

Pe întreaga perioadă a anului trecut, Germania a primit 890.000 de solicitanți de azil, un nivel record, ceea ce a pus administrația germană sub o presiune sporită și a orientat o parte a opiniei publice germane contra cancelarului Angela Merkel, care s-a dovedit extrem de permisivă față de refugiați și migranți.

Închiderea așa-numitei 'rute balcanice' folosite de migranți și încheierea, în luna martie, a unui controversat acord între Uniunea Europeană și Grecia, au dus la scăderea numărului de sosiri de migranți proveniți din Orientul Mijlociu și Afganistan.

Pe plan intern, guvernul de coaliție condus de Angela Merkel a adoptat mai multe măsuri, în special prin recunoașterea mai multor state ca țări de origine sigure.

La finalul lunii august, Biroul federal german pentru migranți și refugiați a indicat că se așteaptă la sosirea a 300.000 de solicitanți de azil în Germania în acest an, ceea ce reprezintă o treime din nivelul înregistrat în 2015.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...