Germania: Abatorul Toennies a reluat activitatea; Berlinul şi landurile vor autoriza 'interdicţii de ieşire' zonale la apariţia de focare

Germania: Abatorul Toennies a reluat activitatea; Berlinul şi landurile vor autoriza 'interdicţii de ieşire' zonale la apariţia de focare

Cel mai mare abator al grupului german Toennies, situat în oraşul Rheda-Wiedenbrueck din vestul ţării, şi-a reluat producţia joi după ce depistarea unui focar de coronavirus printre lucrători a dus la reintroducerea măsurilor de izolare pentru sute de mii de locuitori din regiune, transmite dpa.

Primul transport de porci a sosit la primele ore ale dimineţii la abatorul situat în districtul Guetersloh din landul Renania de Nord - Westfalia.

Producţia a fost oprită la mijlocul lunii iunie după ce în jur de 1.400 de lucrători au fost depistaţi cu coronavirus.

În Guetersloh şi în districtul vecin Warendorf au fost închise din nou şcolile, iar autorităţile landului au înăsprit restricţiile privind adunările publice, într-un efort, în mare parte de succes, de a împiedica transmiterea virusului în comunitate.

Reluarea activităţii la abatorul Toennies survine în mijlocul unei dezbateri aprinse în Germania cu privire la posibilitatea impunerii de restricţii regionale similare în cazul creşterii numărului de infectări într-o zonă anume.

Conform unui proiect de acord între guvernul federal şi landuri, consultat de dpa şi AFP, Germania va autoriza măsuri de izolare la nivel local în faţa riscului unui al doilea val de epidemie.

Autorităţile vor să instaureze 'interdicţii de ieşire' la nivelul unor zone geografice limitate după apariţia unui focar, potrivit textului ce urmează să fie finalizat joi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat