Germania, aliata rușilor. Nemții susțin decizia UEFA de a reprimi naționalele ”sbornaia” în competiții

Germania, aliata rușilor. Nemții susțin decizia UEFA de a reprimi naționalele ”sbornaia” în competiții

UEFA a decis în cursul acestei săptămâni să permită echipelor de juniori din Rusia să revină în competiții, dar să joace fără simboluri naționale, însă a menținut interdicția impusă echipelor de seniori, cât timp invazia armatei ruse în Ucraina nu va înceta.

Karl Heinz Rummenigge e de acord ca juniorii ruși să joace din nou în Europa. Foto AP

Dacă o mulțime de federații au anunțat că vor boicota competițiile în care sunt primiți rușii , şi Karl Heinz Rummenigge și Hans-Joachim Watzke, care fac parte din Comitetul Executiv al UEFA, au apărat decizia forului fotbalistic european de a reintegra echipele U17 din Rusia în competiţiile internaţionale.

"Este vorba despre copii care nu sunt responsabili pentru războiul atroce şi în viaţa cărora nu s-a format nicio voinţă politică", a declarat Watzke, vicepreşedintele Federaţiei germane de fotbal (DFB), vineri, pentru cotidianul Bild. Acesta a ţinut să sublinieze că "nu este vorba de nicio slăbire a poziţiei negative faţă de Rusia", ale cărei echipe de seniori "rămân excluse".

Rummenigge, fostul atacant al echipei Bayern Munchen şi al selecţionatei Germaniei, a spus la rândul său: "Copiii sunt victimele războiului. Sunt nevinovaţi şi au nevoie de ajutor, nu poartă nicio responsabilitate pentru acest război şi nu ar trebui pedepsiţi suplimentar. De aceea am votat 'Da' pentru a permite participarea lor din nou la joc".

Prima reprezentativă rămâne suspendată

Comitetul Executiv al UEFA a decis joi să readmită selecţionatele de juniori ale Rusiei în competiţiile continentale, începând din acest an la nivel de Under-17, în timp ce prima reprezentativă rămâne suspendată atât timp cât va continua războiul din Ucraina.

Echipele Under-17 ale Rusiei, de fete şi de băieţi, vor putea juca din nou în acest an, pe terenuri neutre, chiar dacă a avut loc tragerea la sorţi, dar nu vor putea utiliza însemnele lor naţionale.

Până acum, federațiile din Anglia, Polonia, Letonia, Lituania, Suedia, Insulele Feroe, Istanda sau Finlanda au spus că nu vor juca împotriva echipelor din Rusia. Lor li s-a alăturat şi Norvegia, federaţia de la Oslo anunţând că selecţionatele sale de juniori Under-17 nu vor juca împotriva naţionalelor similare ale Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat