Germania: Angela Merkel a refuzat funcţia de preşedinte onorific al CDU

Germania: Angela Merkel a refuzat funcţia de preşedinte onorific al CDU

Fostul cancelar Angela Merkel nu va deveni preşedinte onorific al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), a anunţat vineri preşedintele CDU, relatează dpa.

Liderul CDU, Armin Laschet, a declarat pentru canalul RTL/ntv că există preocupări că un astfel de rol nu mai are sens.

"Angela Merkel a ajuns şi ea la decizia că nu mai este o poziţie care să se potrivească acestor timpuri. Nu avem un preşedinte onorific. Asta este o tradiţie din trecut care nu există acum la nivel federal", a spus Laschet.

Laschet, care a condus CDU la cel mai prost rezultat în alegeri în septembrie anul trecut, va renunţa în curând la preşedinţia partidului. Succesorul său Friedrich Merz ar urma să fie ales în cadrul unei conferinţe online a partidului sâmbătă.

Angela Merkel nu a contestat rezultatul alegerilor din septembrie, retrăgându-se din politică după 16 ani la timona celei mai mari economii din Europa.

Armin Laschet a a atras atenţia asupra faptului că "ultimul preşedinte onorific a fost Helmut Kohl, care a apoi a demisionat din această funcţie".

Kohl, predecesorul şi mentorul lui Merkel, a demisionat din post în 2000 din cauza unei afaceri de deturnare de fonduri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...