Germania: Angela Merkel anunță oficial convorbiri cu FDP și Verzii pentru formarea unei coaliții

Germania: Angela Merkel anunță oficial convorbiri cu FDP și Verzii pentru formarea unei coaliții

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat oficial sâmbătă că au loc negocieri cu Partidul Liber Democrat (FDP) și cu Verzii pentru formarea unui guvern de coaliție, transmite dpa.

Așa-zisa coaliție Jamaica, numită astfel întrucât culorile simbolizând cele trei partide, negru, galben și verde, corespund cu cele de pe drapelul jamaican, este inedită la nivel național în Germania, notează dpa.

Merkel, care a făcut acest anunț în marja unei reuniuni a tineretului conservator la Dresda, a recunoscut că negocierile vor fi dificile, dar a insistat că scopul urmărit este de a forma un guvern de încredere.

Este de altfel singura opțiune a cancelarei, după ce fostul său partener de guvernare, SPD (Partidul Social-Democrat) a trecut în opoziție în urma alegerilor legislative din septembrie, cu un rezultat istoric de numai 20,5% din voturi, iar scorul de 33% obținut de conservatorii lui Merkel, CDU, Uniunea Creștin-Democrată, și aliata sa bavareză Uniunea Creștin Socială, nu le permite să guverneze singuri.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...