Germania: Angela Merkel va absenta de la conferința aliaților săi bavarezi, din cauza dezacordurilor legate de migranți

Germania: Angela Merkel va absenta de la conferința aliaților săi bavarezi, din cauza dezacordurilor legate de migranți

Cancelarul german Angela Merkel nu va asista la conferința Uniunii Creștin-Sociale (CSU), partidul bavarez aliat al Uniunii sale Creștin-Democrate (CDU), transmite sâmbătă DPA, citând surse din CSU, pe fondul disputelor între cei doi pe tema politicilor privind refugiații.

Cancelarul, care conduce CDU, și Horst Seehofer, liderul creștin-socialilor bavarezi, au convenit vineri ca dna Merkel să nu fie prezentă la conferința ce va începe vineri la Munchen, o decizie care întrerupe o tradiție de un deceniu.

În pofida îndelungatei lor relații ca aliați politici, Seehofer a devenit 'un ghimpe' în tabăra lui Merkel anul trecut, prin cererea insistentă de fixare a unui plafon pentru numărul de refugiați primiți în Germania.

Cu toate acestea, cancelarul și-a menținut promisiunea de a acorda refugiu sirienilor și a insistat ca Germania să păstreze granițele deschise. Germania a primit în 2015 aproximativ 800.000 de migranți.

La fel ca Seehofer, majoritatea germanilor — 60%, conform unui sondaj TNS Emnid din septembrie — susțin plafonarea numărului de refugiați ce pot intra anual în Germania.

Potrivit cotidianului de mare tiraj Bild, primul care a pus în circulație știrea, disputa dintre cei doi lideri politici este aproape de a fi rezolvată, rămânând însă câteva puncte divergente.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…