Germania: Annalena Baerbock va fi candidata Verzilor la funcţia de cancelar

Germania: Annalena Baerbock va fi candidata Verzilor la funcţia de cancelar

Partidul Verzii şi-a desemnat luni, în premieră, candidatul la funcţia de cancelar al Germaniei, în persoana unuia din cei doi copreşedinţi, Annalena Baerbock, care va conduce formaţiunea în campania pentru alegerile federale de la 26 septembrie, transmit dpa, Reuters şi AFP.

Anunţul a fost făcut de celălalt copreşedinte, Robert Habeck, el însuşi candidat la nominalizare.

Annalena Baerbock, membră în Bundestag din 2013, va fi primul candidat al Verzilor la funcţia de cancelar.

În vârstă de 40 ani, Baerbock s-a născut în Saxonia Inferioară, trăieşte cu familia la Potsdam, lângă Berlin, şi a câştigat de trei medalia de bronz la campionatele germane de trambulină. În partid este respectată ca o politiciană serioasă şi capabilă, care preferă să se aplece asupra detaliilor de politică în locul unei retorici înflăcărate.

Verzii au devenit o forţă redutabilă, plasându-se în sondaje cu doar câteva puncte procentuale în spatele conservatorilor Angelei Merkel, care se află la guvernare de 16 ani.

În condiţiile în care în jur de 20% din electorat declară că îi vor sprijini la alegerile din septembrie, Verzii sunt pe cale să obţină zeci de mandate şi locul al doilea în Bundestag. În această situaţie, nu doar că ar putea revendica cu îndreptăţire un loc în orice viitoare coaliţie de guvernare post-Merkel, dar ar putea chiar să preia şefia executivului într-o coaliţie din care nu ar face parte blocul conservator. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Așa o fi? / Mafie în toată regula, frați români!

2 Așa arată „câmpul de luptă” după cheful de la ziua liderului AUR, Eugen Simion! Tot așa ar lăsa și țara dacă v…

3 Așa o fi?

4 CULISE Cum arată schema viitoarei conduceri PNL. Dacă va câștiga Cîțu

5 „Era ca un card de credit viu” / O adolescentă din România, salvată din ghearele unor animale care o vindeau în …