Germania: Annalena Baerbock va fi candidata Verzilor la funcţia de cancelar

Germania: Annalena Baerbock va fi candidata Verzilor la funcţia de cancelar

Partidul Verzii şi-a desemnat luni, în premieră, candidatul la funcţia de cancelar al Germaniei, în persoana unuia din cei doi copreşedinţi, Annalena Baerbock, care va conduce formaţiunea în campania pentru alegerile federale de la 26 septembrie, transmit dpa, Reuters şi AFP.

Anunţul a fost făcut de celălalt copreşedinte, Robert Habeck, el însuşi candidat la nominalizare.

Annalena Baerbock, membră în Bundestag din 2013, va fi primul candidat al Verzilor la funcţia de cancelar.

În vârstă de 40 ani, Baerbock s-a născut în Saxonia Inferioară, trăieşte cu familia la Potsdam, lângă Berlin, şi a câştigat de trei medalia de bronz la campionatele germane de trambulină. În partid este respectată ca o politiciană serioasă şi capabilă, care preferă să se aplece asupra detaliilor de politică în locul unei retorici înflăcărate.

Verzii au devenit o forţă redutabilă, plasându-se în sondaje cu doar câteva puncte procentuale în spatele conservatorilor Angelei Merkel, care se află la guvernare de 16 ani.

În condiţiile în care în jur de 20% din electorat declară că îi vor sprijini la alegerile din septembrie, Verzii sunt pe cale să obţină zeci de mandate şi locul al doilea în Bundestag. În această situaţie, nu doar că ar putea revendica cu îndreptăţire un loc în orice viitoare coaliţie de guvernare post-Merkel, dar ar putea chiar să preia şefia executivului într-o coaliţie din care nu ar face parte blocul conservator. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante