Germania anulează extrădarea unui grup de solicitanți de azil afgani după atacul terorist de la Kabul

Autoritățile germane au anulat miercuri extrădarea unui grup de solicitanți de azil afgani ale căror cereri au fost respinse, dat fiind atacul terorist de la Kabul, au declarat surse din cadrul guvernului german pentru agenția de presă DPA.

Un gardian afgan de la Ambasada Germaniei a fost ucis și alți câțiva angajați ai ambasadei au fost răniți în explozia cu vehicul-capcană ce a avut loc în cartierul diplomatic din Kabul.

O bună parte din clădirea Ambasadei Germaniei a fost avariată în acest atac, în care cel puțin 80 de oameni și-au pierdut viața și alți 350 au fost răniți, potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului pentru Sănătate Publică al Afganistanului.

Puțin a rămas și din vehiculul ce a fost folosit în atentat — o cisternă de apă sau o vidanjă — a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish.

În trecut, majoritatea solicitanților de azil afgani ale căror cereri erau respinse erau autorizați să rămână în Germania dat fiind situația în domeniul securității din țara lor. Însă în ultimul an Berlinul a decis să declare o parte din zonele din Afganistan sigure pentru reîntoarcerea solicitanților de azil afgani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

2 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…

3 „Du-te dracului, Erdogan!” / Conflictul dintre Turcia și Grecia ia foc după ce un ziar grecesc l-a înjurat în tu…

4 Cele două fetițe au „un comportament sexual explicit” / Momente șocante trăite de o familie care a luat în plasa…

5 Judecați voi... Acesta este anunțul candidatei PSD la Primăria Capitalei României...