Germania anulează extrădarea unui grup de solicitanți de azil afgani după atacul terorist de la Kabul

Germania anulează extrădarea unui grup de solicitanți de azil afgani după atacul terorist de la Kabul

Autoritățile germane au anulat miercuri extrădarea unui grup de solicitanți de azil afgani ale căror cereri au fost respinse, dat fiind atacul terorist de la Kabul, au declarat surse din cadrul guvernului german pentru agenția de presă DPA.

Un gardian afgan de la Ambasada Germaniei a fost ucis și alți câțiva angajați ai ambasadei au fost răniți în explozia cu vehicul-capcană ce a avut loc în cartierul diplomatic din Kabul.

O bună parte din clădirea Ambasadei Germaniei a fost avariată în acest atac, în care cel puțin 80 de oameni și-au pierdut viața și alți 350 au fost răniți , potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului pentru Sănătate Publică al Afganistanului.

Puțin a rămas și din vehiculul ce a fost folosit în atentat — o cisternă de apă sau o vidanjă — a indicat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne afgan, Najib Danish.

În trecut, majoritatea solicitanților de azil afgani ale căror cereri erau respinse erau autorizați să rămână în Germania dat fiind situația în domeniul securității din țara lor. Însă în ultimul an Berlinul a decis să declare o parte din zonele din Afganistan sigure pentru reîntoarcerea solicitanților de azil afgani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...