Germania: Arheologii au descoperit 600 de artefacte, din care unele au vechimi de 5.000 de ani

Germania: Arheologii au descoperit 600 de artefacte, din care unele au vechimi de 5.000 de ani

Arheologii dintr-o echipă de cercetători din sudul Germaniei au descoperit sute de artefacte datând din perioade diferite de-a lungul unui interval de 5.000 de ani din istoria omenirii, a informat joi un birou regional, potrivit DPA.

Obiectele, cele mai vechi dintre acestea datând, se pare, din 2.800 î.e.n., au fost dezgropate pentru prima dată de muncitorii care lucrau la îmbunătăţirea protecţiei împotriva inundaţiilor de-a lungul unui mal al Dunării, în apropiere de oraşul bavarez Mariaposching.

 Printre artefacte, circa 600 de obiecte în total, se află o gamă de unelte din viaţa de zi cu zi, arme şi ustensile, dar şi obiecte rare destinate ritualurilor funerare.

Artefactele, în principal din ceramică, os sau metal, sunt în prezent curăţate şi înregistrate pentru a putea fi apoi depozitate.

Oficiul landului Bavaria pentru Protecţia Monumentelor a precizat, într-un comunicat, că artefactele se află într-o stare ''extrem de bună''.

 Mathias Pfeil, directorul instituţiei, a precizat că descoperirile oferă informaţii despre structura aşezărilor umane într-o zonă intens populată, pe parcursul unor perioade diferite din istorie.

Printre descoperiri, se numără dovezi ale existenţei unei aşezări în întregime necunoscute până în prezent, datând dintr-o perioada cuprinsă între anii 800 e.n şi 1.000 e.n, care includ fundaţii ale caselor, dar şi gropi şi obiecte zidite folosite pentru coacerea alimentelor.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

4 Așa o fi?

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră