Germania: Autoritățile investighează o a doua scrisoare legată de exploziile de la Dortmund (presă)

Germania: Autoritățile investighează o a doua scrisoare legată de exploziile de la Dortmund (presă)

Anchetatorii germani care investighează exploziile de marți seară asupra autocarului cu jucătorii echipei de fotbal Borussia Dortmund analizează o a doua scrisoare prin care este revendicat atacul în care au fost răniți un fotbalist și un polițist, relatează DPA și revista online Focus, citată de Reuters.

Alături de investigarea unei note găsite la locul exploziilor care indică o posibilă legătură a atacului cu islamismul, autoritățile examinează de asemenea o serie de postări pe internet de marți seară scrise într-un stil care este asemănător cu grupări de extremă-stânga din Germania.

Este vizat în special un mesaj pe un portal anti-fascist în care se spune că atacul ar fi o răzbunare pentru ceea ce se consideră a fi reacția slabă a clubului față de fanii neo-naziști și rasiști.

Borussia Dortmund a avut probleme în trecut cu unele grupări din cadrul numeroșilor săi suporteri.

Autoritățile germane investighează o legătură islamistă după atacul țintit de marți seară asupra autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund, au relatat anterior media germane și DPA.

Conform DPA, Sueddeutsche Zeitung și posturilor de televiziune WDR și NDR, la locul atacului a fost găsită o notă prin care era revendicat atentatul și care făcea referire la atacul cu un camion dintr-un târg de Crăciun la Berlin în decembrie 2016 și la implicarea avioanelor de luptă germane în conflictul din Siria.

Cotidianul Die Welt a relatat de asemenea că Procuratura Federală a Germaniei se ocupă acum de investigația privind cele trei explozii.

Marc Bartra, fundașul spaniol al Borussiei, și un polițist pe motocicletă care mergea în fața autocarului au fost răniți în exploziile care s-au produs la scurt timp după ce echipa pornise spre meciul cu Monaco în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Meciul a fost reprogramat pentru miercuri.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție