Germania: Bărbatul care a intrat în plin cu maşina într-o zonă pietonală din Trier, plasat în arest preventiv

Germania: Bărbatul care a intrat în plin cu maşina într-o zonă pietonală din Trier, plasat în arest preventiv

Şoferul de 51 de ani care a ucis cinci oameni, printre care şi un bebeluş, intrând cu maşina într-o zonă pietonală din Trier a fost plasat miercuri în detenţie preventivă, a anunţat parchetul, relatează AFP.

Plasarea într-un centru de îngrijiri psihiatrice a acestui bărbat, care consumase alcool marţi la momentul producerii faptelor, a fost o perioadă luată în considerare. Dar un judecător de instrucţie al tribunalului din Trier a decis în cele din urmă plasarea sa în detenţie.

El este urmărit penal pentru cinci omucideri şi 18 tentative de omucidere, a mai precizat sursa citată.

Foto: (c) JULIEN WARNAND / EPA


Aflat la bordul unui SUV, bărbatul a intrat în mare viteză marţi după-amiază într-o zonă pietonală din acest oraş din landul Renania-Palatinat, provocând moartea a cinci persoane, printre care şi un bebeluş de nouă săptămâni, şi rănind alte 18, dintre care şase grav.

El a fost reţinut la câteva minute după cursa sa nebună, a cărei motivaţie nu a fost încă stabilită. Anchetatorii au exclus totuşi orice mobil politic sau religios.

Foto: (c) RONALD WITTEK / EPA


Sute de persoane s-au adunat miercuri dimineaţă, în pofida restricţiilor legate de pandemie, în apropiere de Porta Nigra, monument emblematic din Trier, pentru a le aduce un omagiu victimelor.

"Să întreţinem această solidaritate pe care o văd aici, în acest moment, în săptămânile şi lunile care vor veni", a declarat primarul din Trier, Wolfram Leibe.

Foto: (c) RONALD WITTEK / EPA


Lidera administraţiei din Renania-Palatinat, Malu Dreyer, a evocat "un eveniment teribil aici, în acest frumos oraş". "Nimic, chiar nimic, nu poate justifica acest act brutal şi teribil", a mai spus ea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria