Germania: Bundesrat-ul a comemorat persecutarea şi uciderea persoanelor de etnie sinti şi romă

Germania: Bundesrat-ul a comemorat persecutarea şi uciderea persoanelor de etnie sinti şi romă

Camera superioară a parlamentului german, Bundesrat-ul, a comemorat vineri populaţia sinti şi romă persecutată şi ucisă de regimul nazist, transmite dpa.

Preşedintele Bundesrat-ului, Bodo Ramelow, a reamintit că, după război, etnicii sinti şi romi au continuat să fie stigmatizaţi şi discriminaţi atât în Germania de Vest, cât şi în cea de Est.

"Stereotipurile şi imaginile distorsionate ale 'antiziganismului' continuă să fie prezente în societatea germană", a spus Ramelow, care a folosit termenul oficial pentru sentimentele anti-romi şi anti-sinti.

Germania trebuie să "contribuie la interzicerea 'antiziganismului' în toată Europa", a susţinut el.

Ramelow a amintit că în timpul perioadei naziste mai mult de jumătate din populaţia sinti şi romă din Germania a fost ucisă, iar în Europa au fost peste jumătate de milion de victime.

Cu toate acestea, persecuţia nu s-a încheiat după 1945. Stigmatizarea şi incriminarea rasistă a etnicilor sinti şi romi au continuat în Republica Federală (Germania de Vest), a spus el, adăugând că şi în Germania de Est a existat o astfel de continuitate.

Ramelow, premier al Turingiei, land care a făcut parte din Germania de Est până la reunificare, a cerut o schimbare de perspectivă, precum şi structuri de participare mai bune, în special prin reprezentarea minorităţilor în cadrul organelor de stat, cum ar fi consilii ale audiovizualului şi instituţii media de stat.

"(Etnicii sinti, romi şi alte minorităţi sunt) o parte importantă a diversităţii din ţara noastră şi ne aparţin", a spus Ramelow."Au trăit ca germani, printre germani, de multe secole. Crimele împotriva lor au fost crime împotriva concetăţenilor noştri. Ne amintim de victime cu tristeţe". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro