Germania: Camera superioară a parlamentului a aprobat legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

Germania: Camera superioară a parlamentului a aprobat legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex

Deputații din Bundesrat (camera superioară a parlamentului) au aprobat vineri legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex în Germania, relatează DPA.

Aprobarea Bundesratului survine la o săptămână după votul 'căsătorie pentru toți' în camera inferioară a parlamentului german (Bundestag). În cadrul votului de săptămâna trecută 393 de deputați au votat pentru, 226 de deputați s-au opus, toți membri ai familiei conservatoare a cancelarului german, și patru s-au abținut.

Astfel, Germania, care până în prezent a recunoscut doar parteneriatele civile între persoanele de același sex, se va alătura celor 13 țări europene care au legalizat deja căsătoriile între persoanele de același sex.

Într-un vot separat, Bundesratul a aprobat o măsură privind acordarea de compensații pentru mii de homosexuali care au fost condamnați în baza unei legi anti-gay care a existat în cea mai mare parte a secolului al XX-lea.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vinerea trecută că a votat împotriva legalizării căsătoriilor între persoane de același sex pentru că, în opinia sa, căsătoria ar trebui să fie între un bărbat și o femeie, însă ea și-a exprimat speranța că aprobarea măsurii de către parlament va conduce la o mai mare coeziune socială.

Pentru mine, căsătoria este, în Legea Fundamentală, uniunea dintre un bărbat și o femeie. De aceea nu am votat astăzi în favoarea acestui proiect de lege", a declarat ea jurnaliștilor după votul din Bundestag în favoarea amendamentului care legalizează căsătoria între persoanele de același sex.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Sorin Popescu, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...