Germania: Cancelarul Scholz afirmă că o schimbare de regim în Rusia nu este obiectivul NATO

Germania: Cancelarul Scholz afirmă că o schimbare de regim în Rusia nu este obiectivul NATO

Cancelarul german Olaf Scholz a declarat duminică că o schimbare de regim în Rusia nu este obiectivul NATO, în pofida invaziei ruse în Ucraina, transmite AFP.

O schimbarea de regim în Rusia "nu este scopul NATO, nici al preşedintelui american", a declarat cancelarul Scholz la postul public german ARD.

"Am avut ocazia să vorbesc pe larg cu el la Casa Albă şi am discutat şi despre aceste chestiuni", a adăugat el.

Preşedintele Joe Biden a declarat sâmbătă, la Varşovia, că omologul său rus Vladimir Putin nu trebuie "să rămână la putere". Casa Albă a asigurat imediat că Joe Biden nu a făcut apel la o "schimbare de regim".

"Democraţia, libertatea şi legea au un viitor peste tot, dar pun pariu că este dorinţa profundă pe care o avem ca fiinţe umane aceea de a trăi într-o democraţie", a explicat Olaf Scholz.
"Depinde însă de popoare şi de ţări să lupte pentru această libertate", a adăugat el.

"Ceea ce trebuie să garantăm este că nu există nicio încălcare a integrităţii şi a suveranităţii statelor", a argumentat cancelarul german.

Întrebat despre livrările de arme de către Germania, considerate insuficiente de către Kiev, cancelarul german a răspuns:"Facem tot ce ne stă în putere". Armele deja livrate de Occident au permis, în opinia sa, "succese considerabile". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…