Germania: Cei trei bărbați sirieni arestați marți, suspectați de legături cu atacurile teroriste de la Paris

Cei trei refugiați sirieni arestați marți în landul german Schleswig-Holstein sub bănuiala că planificau un atac terorist în numele grupării jihadiste Stat Islamic (SI) sunt suspectați de legături cu autorii atentatelor comise la Paris, a declarat ministrul de interne german, Thomas de Maiziere, citat de DPA.

Cei trei bărbați — Mahir Al-H., 27 de ani, Mohamed A., 26 de ani, și Ibrahim M., 18 ani — au sosit în Germania în noiembrie 2015 dându-se drept solicitanți de azil, pentru 'a executa o misiune existentă sau pentru a rămâne în așteptare pentru instrucțiuni ulterioare' din partea organizației Stat Islamic, a anunțat Parchetul federal german de la Karlsruhe.

Ei au fost arestați în cadrul unei operațiuni antiteroriste în timpul căreia circa 200 de polițiști au efectuat raiduri la șase locații din landurile Saxonia Inferioară și Schleswig-Holstein.

Procurorii au precizat că toți cei trei sirieni au fost arestați în landul Schleswig-Holstein, dar au refuzat să confirme informațiile potrivit cărora raidurile respective au vizat adăposturi pentru refugiați.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?