Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Germania cere Comisiei Europene să găsească în două săptămâni soluții pentru criza migrației

Comisia Europeană trebuie să prezinte în două săptămâni "măsuri relevante privind criza refugiaților", a declarat luni seara ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, consemnează publicația spaniolă ABC.

Guvernul de la Berlin, aflat acum sub presiunea alegerilor regionale ce se vor desfășura pe 13 martie în trei landuri, cere decizii concrete și aplicabile în legătură cu misiunea Frontex, ce ar putea fi sprijinită și de misiunea NATO desfășurată în zona Mării Egee, precum și progrese în colaborarea cu Turcia astfel încât migranții fără drept de azil ce ajung în Grecia venind dinspre teritoriul turc să fie returnați autorităților de la Ankara.

"În caz contrar, protecția spațiului Schengen va trebui realizată pe altă linie", a adăugat Thomas de Maiziere în timpul unei emisiuni la televiziunea de stat, publicația spaniolă menționând că el a spus acest lucru pe un ton amenințător.

Oficialul german a criticat și ceea ce a numit decizia unilaterală a Austriei, care a instituit o cotă zilnică de 80 de migranți ce pot solicita azil în această țară, plafonând de asemenea la 3.200 numărul migranților care au dreptul să intre pe teritoriul austriac pentru a-și continua mai departe călătoria către alte țări.

Thomas de Maiziere a calificat această decizie drept un "semnal prost". "Unele țări cred că pot rezolva problema aruncând o greutate suplimentară în spatele Germaniei (...) lăsându-i să treacă și fără să-i controleze", s-a plâns el. 'Este ceva inacceptabil, inclusiv din rațiuni de securitate. Nu vom accepta mult timp acest lucru', a indicat ministrul german de interne.

Dar el a primit la scurt timp o replică din partea ministrului austriac de interne, Johanna Mikl-Leitner, care a declarat că "problema nu este în Austria, ci în Grecia", țara de unde migranții veniți mai ales din Asia și Orientul Mijlociu pornesc către vestul Europei, pe așa-numita rută balcanică. Conform ultimelor date ale Organizației Internaționale pentru Migrație, de la începutul acestui an au debarcat în Grecia peste 97.000 de migranți.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Această CARACATIȚĂ trăiește în toate orașele României!

2 De ce l-a sfidat Dăncilă pe Tăriceanu. Îl așteaptă un nou dosar? Amănunte INCENDIARE!

3 HOPA! ȘOC în PSD? Dăncilă a fost la Bruxelles în calitate de candidat la postul de comisar european? Amănunte …

4 RoMAFIA / Cum a câștigat băiatul lui Dragnea procesul împotriva CEC Bank, după ce RISE Project i-a publicat extr…

5 Dragnea / Nu am nicio legătură cu TelDrum...

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi