Germania: Congresul CDU, prevăzut iniţal pentru 4 decembrie, a fost amânat

Germania: Congresul CDU, prevăzut iniţal pentru 4 decembrie, a fost amânat

Comitetul executiv al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului german Angela Merkel, a decis să amâne congresul formaţiunii, prevăzut iniţial pentru 4 decembrie, au declarat luni surse CDU pentru Reuters.

Membrii comitetului executiv au votat în unanimitate în favoarea unei propuneri a liderei CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, de a decide pe 16 ianuarie dacă va fi posibilă desfăşurarea întâlnirii cu cei 1.001 de delegaţi în plină pandemie de COVID-19.

Dacă situaţia sanitară legată de pandemie va continua să fie neclară, CDU va trebui să ia în calcul desfăşurarea unui congres prin videoconferinţă şi să le permită delegaţilor să voteze prin e-mail, deşi acest scenariu implică provocări de natură logistică, au adăugat sursele citate.

Angela Merkel, aflată la putere din 2005, a anunţat că nu vizează un nou mandat după alegerile federale din octombrie 2021.
În luna februarie, Annegret Kramp-Karrenbauer a afirmat că nu doreşte să îi succeadă lui Merkel şi că va renunţa la preşedinţia CDU.

Până în prezent şi-au anunţat intenţia de a candida pentru preşedinţia partidului Armin Laschet, şeful executivului din landul Renania de Nord-Westfalia, fostul lider al grupului conservator din Bundestag de la începutul anilor 2000, Friedrich Merz, şi expertul în politică externă Norbert Röttgen.

Laschet, care se consideră continuatorul politicilor promovate de Angela Merkel, a susţinut amânarea congresului CDU, afirmând că desfăşurarea unei reuniuni de asemenea amploare nu este justificată în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19 în Germania.

În schimb, Friedrich Merz s-a pronunţat împotriva unei amânări a congresului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”