Germania: Conservatorii cancelarului Merkel, creditați cu câștigarea alegerilor federale, la 100 de zile înaintea scrutinului (sondaj)

Germania: Conservatorii cancelarului Merkel, creditați cu câștigarea alegerilor federale, la 100 de zile înaintea scrutinului (sondaj)

Conservatorii cancelarului Angela Merkel (Uniunea Creștin-Democrată, CDU) par să se îndrepte spre o victorie la viitoarele alegeri federale, un sondaj publicat vineri creditându-i cu 39% din intențiile de vot cu 100 de zile înaintea scrutinului, programat la 24 septembrie, transmite DPA.

Pe de altă parte, sondajul, realizat de institutul Infratest dimap, indică pentru Partidul Social-Democrat (SPD), partenerul conservatorilor în marea coaliție de guvernare, un scor de 24%.

SPD a suferit o înfrângere neașteptată în bastionul său tradițional din landul Renania de Nord-Westfalia luna trecută, o situație care pune sub semnul întrebării capacitatea de conducere a lui Martin Schulz, a cărui alegere la șefia social-democraților dăduse formațiunii un impuls electoral care s-a stins rapid.

Analiștii pun înfrângerea dureroasă a SPD pe seama platformei sale de campanie orientate spre justiție socială într-o perioadă în care economia Germaniei funcționează cu toate motoarele turate și votanții sunt mai preocupați de securitatea națională și de integrarea refugiaților.

Același sondaj arată că formațiunea Alternativa pentru Germania (AfD), creditată cu 8% din intențiile de vot, își va face pentru prima oară intrarea în Bundestag.

Va reveni în parlament și Partidul Liber Democrat (FDP) — partenerul tradițional de coaliție al CDU—, cotat cu un scor de 9%, după ce la precedentul scrutin federal, în 2013, nu a reușit să atingă pragul electoral de 5%.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin