Germania: Copreşedintele SPD se va retrage de la conducerea partidului, după ce l-a dus spre victorie în alegerile din septembrie

Germania: Copreşedintele SPD se va retrage de la conducerea partidului, după ce l-a dus spre victorie în alegerile din septembrie

Norbert Walter-Borjans, copreşedintele Partidului Social Democrat (SPD) din Germania, care a câştigat cu scor strâns alegerile din septembrie, se va retrage de la conducere în timpul conferinţei din decembrie a partidului, informează vineri dpa.

O purtătoare de cuvânt a partidului a confirmat decizia, după ce Walter-Borjans şi-a făcut publice intenţiile într-un interviu acordat cotidianului Rheinische Post, din Dusseldorf.

Walter-Borjans a fost ales la conducerea partidului alături de Saskia Esken, în urma anevoiosului proces electoral din 2019, când acest partid tradiţional al stângii germane se afla într-o criză profundă.

"Pentru mine, a fi preşedinte a însemnat de la bun început nu dorinţa unei viitoare cariere, ci mai degrabă scopul de a aduce partidul din nou înapoi în ring", a declarat Walter-Borjans, 69 de ani, pentru Rheinische Post. "M-am descurcat până acum cu această misiune, astfel că acum pot spune: cineva mai tânăr trebuie acum să o preia".

Saskia Esken i-a adus un omagiu lui Walter-Borjans, dând asigurări că SPD va continua actualele negocieri de coaliţie pentru a ajunge la un final de succes.

După ce a stat prost în sondaje, SPD a câştigat 25,7% din voturi în alegeri, învingând cu scor strâns blocul conservator al cancelarului federal Angela Merkel, care s-a clasat pe locul doi cu 24,1%.

SPD conduce în prezent negocierile de coaliţie cu două partide mai mici, Verzii, care au câştigat 14,8% în alegeri, şi partidul pro-business Democraţii Liberi (FDP), cu 11,5%. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...