Germania: Creștin-democrații lui Merkel câștigă convingător alegerile din landul Saxonia Inferioară

Germania: Creștin-democrații lui Merkel câștigă convingător alegerile din landul Saxonia Inferioară

Uniunea Creștin Democrată (CDU), partidul conservator al cancelarului german Angela Merkel, a făcut față provocării reprezentate de formațiunea populistă de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), în plină ascensiune, câștigând convingător alegerile locale de duminică din landul Saxonia Inferioară, transmite DPA.

CDU a primit 34,4% din voturi, depășind Partidul Social Democrat (SPD), cu 31,2%, și Verzii, cu 10,9%, a anunțat luni comisia electorală din land.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD) a primit numai 7,8% din voturi la scrutin, cu 12% mai puțin decât se anticipa, deși a avut rezultate de peste 10% în unele zone.

Votul a fost un test-cheie pentru Merkel, după ce partidul său s-a plasat doar pe poziția a treia la alegerile de la 4 septembrie din landul Mecklenburg-Pomerania de Vest, unde AfD a înregistrat un avans spectaculos și a ajuns pe poziția a doua, în urma SPD.

Merkel este criticată pentru politica sa de deschidere față de refugiați, Germania primind anul trecut peste un milion de imigranți.

Rezultatul de duminică al CDU este ușor mai mic decât la alegerile precedente din 2011, când a primit 37% din voturi.

Partidul Liber Democrat a obținut 4,8% din sufragii la scrutinul din Saxonia Inferioară, iar Partidul Stângii — 3,3%.

În total, 22 de partide au avut candidați pentru cele 29.116 locuri de aleși locali, iar prezența la urne a fost de 55,5%.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 Așa o fi?

4 Așa o fi?

5 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL