Germania DERAIAZĂ? Partidul de extremă dreapta AfD depășește pentru prima oară, într-un sondaj, SPD!

Germania DERAIAZĂ? Partidul de extremă dreapta AfD depășește pentru prima oară, într-un sondaj, SPD!

Germania DERAIAZĂ? Partidul de extremă dreapta AfD depășește pentru prima oară, într-un sondaj, SPD! Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extrema dreapta, antimigratie) a depsit pentru prima oara Partidul Social Democrat (SPD, centru-stanga, la putere), intr-un sondaj publicat duminica, relateaza DPA.

Potrivit acestui sondaj, realizat de Emnid pentru editia de duminica a tablodului Bild, AfD este creditat cu 17% din intentiile de vot, iar SPD cu 16%. Cei 1.902 de respondenti au fost intrebati, in perioada 20-26 septembrie, cu care partid ar vota in alegeri, daca ar avea loc duminica.

Uniunea Crestin Democrata (CDU, centru-drepta, la putere) a cancelarului Angela Merkel si aliata sa bavareza - Uniunea Crestin Sociala (CSU, dreapta, la putere) au obtinut de asemenea un scor prost, de 27% impreuna - cel mai prost rezultat pe care l-au obtinut de cand face sondaje Enmid.

CDU, CSU si SPD fac parte din actualul Guvern si ar obtine impreuna 43% in alegeri, potrivit acestui sondaj. La ultimele alegeri, cele trei formatiuni au obtinut impreuna 53,4% din voturile exprimate.

Potrivit altui sondaj, realizat tot de Emnid, 48% dintre persoanele chestionate au declarat ca nu o mai considera pe Angela Merkel cea mai buna persoana in functia de cancelar.

Alti 46% dintre respondenti sunt de parere ca ea nu ar trebui sa isi duca pana la final actualul mandat, care ar urma sa se incheie in 2021.

De asemenea, 41% dintre respondenti doresc sa se organizeze noi alegeri.

In urma alegerilor de anul trecut nu a existat un invingator clar, iar actuala coalitie aflata la guvernare a avut nevoie de luni de zile de negocieri pentru a se forma, dupa ce CDU a incercat sa formeze un guvern impreuna cu CSU, FDP (liberali) si Verzi.

Al doilea sondaj a fost realizat joi asupra unui numar de 505 persoane. 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…