Germania: Doi deputaţi ai Die Linke l-au vizitat pe Edward Snowden în exilul din Rusia

Germania: Doi deputaţi ai Die Linke l-au vizitat pe Edward Snowden în exilul din Rusia

Doi deputaţi germani, membri marcanţi ai partidului Die Linke (stânga radicală), l-au vizitat la sfârşitul săptămânii trecute pe Edward Snowden, fostul consultant al Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) a SUA urmărit de Washington pentru divulgare de date confidenţiale şi aflat în exil în Rusia, a informat luni grupul parlamentar al acestei formaţiuni, transmite dpa.

Deputaţii Gregor Gysi şi Sevim Dagdelen au purtat o 'discuţie detaliată' cu Snowden, cel care a dezvăluit în 2013 amploarea reţelei de spionaj electronic a SUA.

Snowden şi-a exprimat dorinţa de a reveni în Statele Unite, unde este inculpat pentru spionaj pentru decizia de a face publice documente confidenţiale. El solicită cetăţenia rusă, dorind însă să o păstreze şi pe cea americană.

'Avertizori de integritate precum Edward Snowden nu sunt infractori, ci mari eroi care scot la iveală nemulţumiri şi infracţiuni', au afirmat Gysi şi Dagdelen într-un comunicat comun.

Snowden şi-a exprimat în mod repetat interesul de a primi azil politic în Germania, însă până acum nu a avut succes.

Dezvăluirile lui Snowden au provocat o uriaşă dezbatere cu privire la amploarea supravegherii guvernamentale de către agenţiile de informaţii şi au declanşat un impas diplomatic între SUA şi Germania în legătură cu spionarea de către NSA a telefonului mobil al cancelarului Angela Merkel.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 Banii City Insurance s-au dus în buzunarele cumnatului lui Adrian Năstase?