Germania: Fondatorul Pegida, condamnat la o amendă de 9.600 de euro pentru incitare la ură împotriva refugiaților

Germania: Fondatorul Pegida, condamnat la o amendă de 9.600 de euro pentru incitare la ură împotriva refugiaților

Fondatorul mișcării islamofobe germane Pegida, Lutz Bachmann, a fost condamnat marți la plata unei amenzi de 9.600 de euro de un tribunal din Dresda (est) pentru incitare la ură împotriva refugiaților, relatează AFP.

Lutz Bachmann (43 de ani) a fost găsit vinovat de "incitare la ură" pentru remarcile postate în septembrie 2014 pe pagina sa de Facebook, în care refugiații de război erau numiți "vite" și "drojdia societății".

Bachmann a mai suferit în trecut condamnări multiple pentru tâlhării, violențe și trafic de cocaină.

Mișcarea Pegida (Patrioții europeni împotriva islamizării Occidentului) a fost lansată în toamna lui 2014, la Dresda. După ce a încercat să se implanteze în întreaga Germanie și în state vecine, Pegida a suferit o lovitură odată cu publicarea de către cotidianul Bild a unor fotografii în care Bachmann poza imitându-l pe Adolf Hilter.

Lutz Bachmann a fost într-o primă fază destituit din fruntea Pegida, după care a recâștigat controlul asupra mișcării.

În pofida unei reveniri în toamna trecută, Pegida nu a mai reușit atingă recordurile anterioare de mobilizare, rămânând cantonată în principal la Dredsa, capitala landului estic Saxonia, locul unor numeroase agresiuni împotriva refugiaților.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”