Germania: Fosta eurodeputată Sahra Wagenknecht lansează o nouă mişcare politică

Germania: Fosta eurodeputată Sahra Wagenknecht lansează o nouă mişcare politică

Politiciana germană Sahra Wagenknecht, membră a partidului de extremă-stânga Die Linke, îşi lansează oficial marţi propria mişcare politică, intitulată Aufstehen, pe fondul ascensiunii formaţiunilor de extremă-dreapta şi populiste în Germania şi în restul Europei, transmite dpa.

La aproape o lună de la crearea site-ului Aufstehen, această iniţiativă politică a strâns deja aproape 100.000 de susţinători.

Wagenknecht, membră a Parlamentului European între anii 2004 şi 2009, a afirmat că noua sa mişcare politică se adresează celor care 'sunt nemulţumiţi de politica actuală, doresc o reînnoire a statului bunăstării şi o politică externă paşnică'.

Ea a declarat pentru săptămânalul german Der Spiegel că Aufstehen se va inspira din succesul altor iniţiative politice de stânga, precum cea a lui Bernie Sanders, fost candidat democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, şi cea a liderului laburist britanic Jeremy Corbyn.

Pe fondul scăderii sprijinului pentru Partidul Social-Democrat german (SPD) şi al ascensiunii formaţiunii naţionaliste 'Alternativa pentru Germania', Wagenknecht s-a pronunţat constant pentru crearea unui nou partid de stânga. Politiciana germană şi-a exprimat speranţa că noua sa mişcare politică va primi sprijin din partea Die Linke, a SPD şi a Verzilor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”