Germania: Fostul vicecancelar social-democrat Sigmar Gabriel va deveni lobbyistul şef al industriei auto (media)

Germania: Fostul vicecancelar social-democrat Sigmar Gabriel va deveni lobbyistul şef al industriei auto (media)

Fostul vicecancelar german social-democrat Sigmar Gabriel urmează să devină în curând noul lobbyist şef al industriei auto din Germania, a relatat duminică cotidianul Bild, preluat de AFP, care comentează că este o nouă ilustrare a strânsei legături între acest sector şi lumea politică.

"Dacă nu apar divergenţe insurmontabile de ultim moment, el va deveni noul preşedinte" al Federaţiei germane a industriei auto (VDA) începând din ianuarie, a spusă o sursă apropiată de dosar, citată de ediţia de duminică a popularului cotidian.

"Este sigur în proporţie de 99%", a mai afirmat un responsabil al acestui sector pentru cotidianul citat. Anunţul oficial este aşteptat pentru 7 noiembrie.

În vârstă de 60 de ani, Gabriel ar urma să îl înlocuiască la data respectivă pe Bernd Mattes, care şi-a anunţat recent plecarea de la conducerea VDA.

Bernd Mattes nu mai beneficia de încrederea marilor constructori auto germani, care au deplâns lipsa sa de conexiuni în lumea politică germană şi i-au reproşat că nu i-a apărat bine în dezbaterea privind normele de poluare şi lupta împotriva schimbărilor climatice care a urmat scandalului privind motoarele diesel falsificate.

Sigmar Gabriel şi-a anunţat recent intenţia de a renunţa în curând la mandatul de deputat.

Fost preşedinte al Partidului Social Democrat (SPD) german, el a fost vicecancelar al Angelei Merkel şi ministru al economiei (2013-2017), apoi şeful diplomaţiei (2017-2018).

Înainte de a asta, a fost ministru al mediului între 2005 şi 2009 şi ministru-preşedinte al landului Saxonia Inferioară şi, prin această poziţie, unul dintre principalii acţionari ai grupului auto Volkswagen, care îşi are sediul în această regiune, la Wolfsburg.

Asociaţiile ecologiste denunţă mereu legătura strânsă dintre lumea politică germană şi sectorul auto naţional, unul dintre principalii furnizori de locuri de muncă din ţară.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!