Germania interzice Hamas și o asociație palestiniană: Scholz denunță sprijinul Iranului și tăcerea lui Abbas

Germania interzice Hamas și o asociație palestiniană: Scholz denunță sprijinul Iranului și tăcerea lui Abbas

Cancelarul Olaf Scholz a anunţat joi că toate activităţile din Germania ale mişcării islamiste palestiniene Hamas vor fi interzise ca urmare a atacului fără precedent lansat sâmbăta trecută împotriva Israelului. De asemenea, va fi interzisă şi reţeaua de solidaritate palestiniană Samidoun, transmite Agerpres .

Olaf Scholz FOTO EPA-EFE

„Ministerul Federal de Interne va emite o interdicţie privind activitatea Hamas în Germania. O asociaţie ca Samidoun, ai cărei membri sărbătoresc în plină stradă actele teroriste cele mai brutale, va fi interzisă în Germania”, a declarat Scholz într-un discurs rostit joi în Bundestag.

Hamas este deja clasificată drept organizaţie teroristă de către Uniunea Europeană şi Statele Unite, notează Agerpres.

Asociaţia Samidoun, care se prezintă drept o reţea de solidaritate cu deţinuţii palestinieni, a salutat atacul Hamas împotriva Israelului, împărţind dulciuri în districtul Neukölln din Berlin.

„Acest lucru este demn de dispreţ. Este inuman şi contravine tuturor valorilor faţă de care suntem angajaţi ca ţară. Nu acceptăm ura şi incitarea. Nu tolerăm antisemitismul”, a subliniat şeful Executivului german.

Potrivit Der Spiegel, activitatea Samidoun este monitorizată în prezent de serviciul de informaţii interne al Germaniei.

Pe de altă parte, Olaf Scholz a promis că Germania îşi va folosi „toate contactele” pentru a împiedica o escaladare a evenimentelor din Orientul Mijlociu.

Scholz are prevăzută pentru joi o întrevedere la Berlin cu emirul Qatarului, văzut drept posibil un mediator ţinând cont de sprijinul financiar acordat de Doha pentru Hamas.

Cancelarul german a mai declarat că Hamas nu ar fi fost în măsură să lanseze atacurile fără precedent contra Israelului fără a avea sprijinul Iranului în ultimii ani și a calificat drept „ruşinoasă” tăcerea preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, în faţa „violenţei teroriste” a Hamas.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat