Germania lansează un program pentru impulsionarea dezvoltării unor medicamente împotriva COVID-19

Germania lansează un program pentru impulsionarea dezvoltării unor medicamente împotriva COVID-19

Ministrul german al cercetării, Anja Karliczek, a avertizat miercuri că, şi atunci când se va ajunge la o rată ridicată de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19, oamenii vor continua să contacteze această boală, motiv pentru care guvernul german lansează un program de susţinere a dezvoltării unor medicamente şi terapii care să o combată, relatează agenţia EFE.

Împreună cu disponibilitatea vaccinurilor, crearea unor agenţi terapeutici ''siguri şi eficace'' este ''decisivă pentru depăşirea pandemiei'', a semnalat Anja Karliczek la o conferinţă de presă organizată pentru prezentarea acestui program, căruia i-a fost alocat un buget de 50 de milioane de euro.

Ea a amintit că pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 sunt în continuare folosite medicamente concepute iniţial pentru alte afecţiuni, astfel că este nevoie de terapii specifice anti-COVID-19.

''Din nefericire, trebuie să avem în vedere că, inclusiv cu o rată de vaccinare ridicată, oamenii vor continua să se îmbolnăvească de COVID-19. Aşadar, pentru aceşti pacienţi avem nevoie urgent de noi opţiuni de tratament care să poată fi aplicate în diferitele stadii ale unei infecţii'', a subliniat ministrul Anja Karliczek.

Obiectivul programului guvernului german este sprijinirea dezvoltării clinice de medicamente şi agenţi terapeutici împotriva virusului SARS-CoV-2, adică etapa în care sunt testate eficacitatea şi siguranţa tratamentelor. Laboratoarele farmaceutice pot înainta până pe 17 februarie cereri pentru accesarea măsurilor de sprijin din cadrul acestui program, aplicabil până la sfârşitul anului 2023.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...