Germania: Lidera partidului cancelarului Scholz nu exclude trimiterea de avioane de luptă Ucrainei

Germania: Lidera partidului cancelarului Scholz nu exclude trimiterea de avioane de luptă Ucrainei

În urma deciziei Germaniei de a livra tancuri Ucrainei, lidera Partidului Social-Democrat german (SPD), aflat la guvernare, nu a exclus în mod explicit susţinerea Ucrainei cu avioane de luptă, scrie duminică dpa.

Germania a promis Ucrainei livrarea a 14 tancuri Leopard 2. FOTO Shutterstock

Întrebată, duminică, dacă exclude livrarea de avioane de luptă, Saskia Esken a declarat pentru postul ARD că Germania nu este parte a războiului şi că guvernul vrea să „evite acest lucru în viitor", scrie Agerpres.

Factorul decisiv este că Germania şi NATO nu sunt parte în acest război", şi de aceea guvernul german este în strânsă consultare cu omologii din SUA în aceste probleme, a declarat Esken, al cărei partid conduce guvernul de coaliţie al cancelarului Olaf Scholz.

În acelaşi timp, este important ca Germania să-i arate clar preşedintelui rus Vladimir Putin, prin toate deciziile, că „respingem agresiunea rusă", a adăugat ea.

Aceste remarci vin după ce guvernul german a promis miercuri Ucrainei livrarea a 14 tancuri Leopard 2 din dotarea Bundeswehr, după ce a aşteptat timp îndelungat un angajament similar din partea SUA, menţionează dpa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa