Germania: Liderul CSU cere introducerea unui nou sistem pentru evaluarea situaţiei privind COVID-19

Germania: Liderul CSU cere introducerea unui nou sistem pentru evaluarea situaţiei privind COVID-19

Liderul Uniunii Creştin-Sociale din Bavaria (CSU), Markus Söder, a cerut introducerea unui sistem nou şi mai sigur pentru evaluarea situaţiei curente privind COVID-19, informează sâmbătă dpa.

Argumentând că varianta Omicron a coronavirusului a făcut ineficient sistemul care ţine cont de rata de incidenţă pe şapte zile, Söder a pledat, într-un interviu publicat în ziarul Welt am Sonntag, pentru un "nou sistem de evaluare care să se bazeze pe gradul de ocupare a paturilor de spital".

"Doar în acest mod vom putea şti dacă sistemul de sănătate rămâne stabil sau dacă există pericolul supraaglomerării", a spus el, îndemnând guvernul german "să creeze un sistem de tip semafor, funcţional şi relevant", care să ia în calcul proporţia de pacienţi cu COVID-19 din spitale, precum şi posibila suprasolicitare a personalului de îngrijire.

Apelul lui Markus Söder are loc în condiţiile în care rata de incidenţă pe şapte zile a depăşit sâmbătă în Germania 1.100 de persoane la 100.000 de locuitori, pentru prima dată de la începutul pandemiei, potrivit Institutului Robert Koch (RKI).

Autorităţile sanitare din Germania au raportat 189.166 de noi contaminări în ultimele 24 de ore.

De asemenea, numărul de spitalizări cu COVID-19 la 100.000 de locuitori este în creştere, de 4,72 pentru ultimele şapte zile, comparativ cu 4, 64 cu o zi înainte. Aceste cifre pot include pacienţi care au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, dar care ar putea avea şi o altă boală primară.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”