Germania: Liderul Verzilor anunţă că îşi închide conturile de Twitter şi Facebook după scurgerile de informaţii

Germania: Liderul Verzilor anunţă că îşi închide conturile de Twitter şi Facebook după scurgerile de informaţii

După atacul cibernetic de amploare care a vizat sute de politicieni germani şi o campanie video prost primită de public, liderul Verzilor din Germania, Robert Habeck, a anunţat că îşi va închide conturile de Twitter şi Facebook, relatează dpa.

Robert Habeck a anunţat luni că nu va mai posta pe platformele de social media, spunând că Twitter este "un mediu foarte dur, unde discuţia este polarizantă şi controversată".

Habeck a fost una dintre principalele ţinte ale atacului cibernetic de amploare din Germania în care informaţii şi documente personale despre numeroşi politicieni, jurnalişti şi celebrităţi au fost publicate online.

Cu toate acestea, decizia liderului Verzilor are loc după o reacţie nu tocmai pozitivă la o campanie video lansată duminică înainte din alegerile din landul Turingia (centrul Germaniei).

"Încercăm să facem totul pentru ca Turingia să devină un stat deschis, liber, liberal, democratic şi ecologist", a spus Habeck în postarea video.

Mesajul nu a fost bine primit de unii dintre locuitorii Turingiei, mai ales că Verzii fac deja parte din guvernul de coaliţie al landului.

Robert Habeck a afirmat că "părăseşte" reţelele de socializare atât din cauza scurgerilor de informaţii, cât şi din cauza mesajului său, spunând că nu a dorit niciodată să sugereze că Turingia nu este un land democratic. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache