Germania: Mai mulţi deputaţi au părăsit parlamentul bavarez în timpul unui eveniment de comemorare a victimelor nazismului

Germania: Mai mulţi deputaţi au părăsit parlamentul bavarez în timpul unui eveniment de comemorare a victimelor nazismului

Mai mulţi deputaţi ai partidului de extremă dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) au părăsit miercuri parlamentul bavarez în timpul unui eveniment de comemorare a victimelor naţional-socialismului, ca un act de protest împotriva unui lider al comunităţii evreieşti, informează dpa.

În timpul discursului său în parlament, Charlotte Knobloch, fostă şefă a Consiliului Central al Evreilor, a descris AfD drept antidemocratic, determinând astfel parlamentarii partidului să iasă din sală 10 minute.


Foto: (c) Peter Kneffel / AP


"Există un partid reprezentat aici care dezaprobă valorile (democratice), expune crimele naziste şi are legături strânse cu grupuri extremiste de dreapta", a spus Knobloch.

După ce Knobloch şi-a încheiat discursul, parlamentarii s-au întors în sală.

Politicienii AfD au un istoric de critici ale modului în care Germania comemorează Holocaustul, unii susţinând că istoria germană ar trebui rescrisă pentru a se concentra mai mult asupra victimelor germane.

Înfiinţat în 2013 ca un partid liberal clasic anti-euro, AfD s-a transformat într-o formaţiune antiimigraţie în urma crizei refugiaţilor din 2015/2016. AfD este reprezentată din 2017 în parlamentul naţional al Germaniei, Bundestag.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria