Germania: Martin Schulz se pronunță pentru înlăturarea tuturor armelor nucleare americane de pe teritoriul german

Candidatul social-democrat la postul de cancelar al Germaniei, Martin Schulz, s-a pronunțat pentru înlăturarea tuturor armelor nucleare americane de pe teritoriul german în cazul în care Partidul Social-Democrat (SPD) va câștiga alegerile parlamentare din luna septembrie, transmite miercuri dpa.

La un eveniment electoral desfășurat marți în orașul Trier, din sud-vestul țării, Schulz a spus: ''În calitate de cancelar al Republicii Federale Germania, voi face demersuri pentru înlăturarea armelor nucleare depozitate în Germania''.

Armata americană a anunțat că 20 de focoase nucleare se află la baza militară Buchel, situată la sud de Koln (vestul Germaniei), deși această informație nu a fost niciodată confirmată de către Ministerul Apărării.

Martin Schulz l-a acuzat pe președintele american Donald Trump de promovare a unui 'ciclu al înarmării', adăugând că 'diferendul referitor la Coreea de Nord arată mai mult ca oricând cât de necesar este să se limiteze proliferarea armelor nucleare și să se promoveze dezarmarea'.

El a adăugat că actualul cancelar, Angela Merkel, intenționează să cheltuiască 30 de miliarde de euro pentru modernizarea forțelor armate germane pentru a respecta ținta stabilită de NATO de alocare a cel puțin 2% din PIB sectorului apărării. Trump a criticat constant țările europene din NATO pentru faptul că nu contribuie suficient la bugetul Alianței Nord-Atlantice.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) ar obține 38% din voturi, cu 14 puncte procentuale mai multe decât SPD. Cele două formațiuni, în prezent participante la marea coaliție guvernamentală de la Berlin, vor trebui să formeze coaliții politice separate pentru a obține majorități parlamentare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum arată zona Fukushima la câțiva ani după dezastru