Germania: Martin Schulz se pronunță pentru înlăturarea tuturor armelor nucleare americane de pe teritoriul german

Candidatul social-democrat la postul de cancelar al Germaniei, Martin Schulz, s-a pronunțat pentru înlăturarea tuturor armelor nucleare americane de pe teritoriul german în cazul în care Partidul Social-Democrat (SPD) va câștiga alegerile parlamentare din luna septembrie, transmite miercuri dpa.

La un eveniment electoral desfășurat marți în orașul Trier, din sud-vestul țării, Schulz a spus: ''În calitate de cancelar al Republicii Federale Germania, voi face demersuri pentru înlăturarea armelor nucleare depozitate în Germania''.

Armata americană a anunțat că 20 de focoase nucleare se află la baza militară Buchel, situată la sud de Koln (vestul Germaniei), deși această informație nu a fost niciodată confirmată de către Ministerul Apărării.

Martin Schulz l-a acuzat pe președintele american Donald Trump de promovare a unui 'ciclu al înarmării', adăugând că 'diferendul referitor la Coreea de Nord arată mai mult ca oricând cât de necesar este să se limiteze proliferarea armelor nucleare și să se promoveze dezarmarea'.

El a adăugat că actualul cancelar, Angela Merkel, intenționează să cheltuiască 30 de miliarde de euro pentru modernizarea forțelor armate germane pentru a respecta ținta stabilită de NATO de alocare a cel puțin 2% din PIB sectorului apărării. Trump a criticat constant țările europene din NATO pentru faptul că nu contribuie suficient la bugetul Alianței Nord-Atlantice.

Potrivit celor mai recente sondaje de opinie, Uniunea Creștin-Democrată (CDU) ar obține 38% din voturi, cu 14 puncte procentuale mai multe decât SPD. Cele două formațiuni, în prezent participante la marea coaliție guvernamentală de la Berlin, vor trebui să formeze coaliții politice separate pentru a obține majorități parlamentare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Vela, imbecilule, dă-ți demisia! Îi obligi pe români să stea în casă și le dai amenzi, dar nu vezi ce se întâm…

2 Aici trebuia dat cu tunul, în adevăratul buboi! Termitele bugetare despre care nu vorbește nimeni

3 VIDEO Studiu prezentat de un cunoscut virusolog german: „Nu există virus „viu” pe suprafețe. Nu vă puteți infe…

4 Orban i-a cerut lui Nelu Tătaru să o demită pe Sorina Pintea de la șefia Spitalului Județean Baia Mare

5 BREAKING Acord istoric în UE! Pachet de ajutor de 500 de miliarde de euro!

recomandări

Te ia DNA: MIZDRAN MIHAITA MARIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb