Germania: Mii de kurzi au mărșăluit la Frankfurt împotriva președintelui turc și în favoarea democrației

Germania: Mii de kurzi au mărșăluit la Frankfurt împotriva președintelui turc și în favoarea democrației

Circa 9.000 de membri ai comunității kurde din Germania au participat sâmbătă la un marș pro-democrație și împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, în replică la recentele evoluții politice din Turcia, informează Reuters și DPA.

Protestatarii au strigat "Erdogan, terorist" și "libertate pentru Ocalan", o referire la Abdullah Ocalan, liderul încarcerat al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK, formațiune considerată grupare teroristă de către UE, SUA și Turcia și interzisă în Germania), iar mulți au fluturat steaguri pe care era imprimat chipul lui Ocalan.

Sub sloganul "Nu dictaturii — Da democrației și libertății", protestatarii au mărșăluit pe străzi în două grupuri, pornind din centrul orașului.

Câteva sute de polițiști au fost desfășurați pentru a asigura securitatea protestului, despre care poliția a anunțat că a fost unul pașnic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”