Germania: Ministrul apărării recunoaște existența unor probleme sistemice la nivelul armatei

Germania: Ministrul apărării recunoaște existența unor probleme sistemice la nivelul armatei

Ministrul apărării german, Ursula von der Leyen, a recunoscut luni existența unor probleme sistemice la nivelul forțelor armate ale țării sale, după ce săptămâna trecută au izbucnit două scandaluri, printre care cel referitor la un ofițer cu opinii de extremă dreapta ce s-a dat drept refugiat sirian, transmite DPA.

Într-o scrisoare adresată personalului militar în urma scandalurilor de săptămâna trecută, Ursula von der Leyen a menționat că 'numărul de incidente este prea ridicat' și că 'deciziile eronate în legătură cu comportamentul neadecvat, parțial la nivel superior, sunt prea grave'.

Ea s-a referit la două scandaluri devenite publice în cursul săptămânii trecute: cazul unui ofițer cu opinii de extremă dreapta care s-a dat drept refugiat sirian și plângerile multiple referitoare la hărțuirea unor soldați în landul Turingia, din estul țării.

Ofițerul Franco A, al cărui nume complet nu a fost dezvăluit în conformitate cu legea germană privind confidențialitatea, a fost arestat săptămâna trecută sub bănuiala că s-a dat drept refugiat sirian în landurile Bavaria și Hessa în vederea comiterii de atacuri teroriste contra migranților.

Separat, Von der Leyen și-a anunțat decizia de a destitui un ofițer superior într-un caz de hărțuire în care doi sergenți sunt suspectați de abuzuri verbale împotriva unor soldați și dictarea de pedepse disproporționate contra lor.

Ministrul apărării german a subliniat că incidentele respective au arătat că nu există consens la nivelul Bundeswehr (armata germană) cu privire la ceea ce constituie extremism de dreapta și la tratamentul adecvat al personalului militar și că aceste chestiuni trebuie să fie soluționate.

''Trebuie cu toți să punem sub semnul întrebării practicile noastre de pregătire, de la echipe la ofițerii care comandă'', a atras atenția Ursula von der Leyen, adăugând că trebuie să fie introduse mecanisme de siguranță.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”