Germania: Mişcarea corona-sceptică Querdenken (Gândirea laterală), pusă sub monitorizare în Baden-Wurttemberg

Germania: Mişcarea corona-sceptică Querdenken (Gândirea laterală), pusă sub monitorizare în Baden-Wurttemberg

Agenţia de securitate internă din landul german Baden-Wurttemberg a început să monitorizeze mişcarea Querdenken 711 (Gândirea laterală 711), care organizează proteste împotriva restricţiilor impuse de autorităţi cu scopul de a limita răspândirea noului coronavirus. Este prima astfel de agenţie din Germania care ia această măsură, informează miercuri dpa, citând surse din Stuttgart, capitala landului.

Potrivit responsabililor germani, gruparea, care a organizat în ultimele luni numeroase manifestaţii împotriva restricţiilor stabilite de guvern pentru a combate pandemia, devine din ce în ce mai radicală şi a fost "infiltrată" de extremişti.

Fondatorul Querdenken, Michael Ballweg, un antreprenor din Stuttgart, a respins acuzaţiile că mişcarea sa este alimentată de teoriile conspiraţiei şi extremismul de dreapta.

"Suntem o mişcare paşnică şi nu un partid politic", a declarat recent Ballweg pentru dpa, insistând că antisemitismul, violenţa şi extremismul nu-şi au locul în cadrul protestelor.

Totuşi, manifestanţii au fost criticaţi în repetate rânduri pentru folosirea unor simboluri care făceau comparaţie între cauza lor şi persecutarea evreilor în timpul celui de-al doilea război mondial, ceea ce le-a atras acuzaţii că desconsideră Holocaustul.

La un amplu miting organizat la Berlin la sfârşitul lui august, sute de extremişti de dreapta şi aşa-zişi Reichsbuerger (cetăţeni ai Reich-ului) - care pun sub semnul întrebării legitimitatea statului german modern, au dărâmat barierele de securitate, forţând intrarea în clădirea parlamentului.

Numărul 711 din denumirea ramurii din Baden Wurttemberg a mişcării Querdenken face referire la prefixul telefonic pentru Stuttgart. Au fost înfiinţate filiale ale mişcării şi în alte părţi în ţară. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?