Germania: Noul guvern ar putea ridica nivelul minim al veniturilor cărora li se aplică un impozit de 42%

Germania: Noul guvern ar putea ridica nivelul minim al veniturilor cărora li se aplică un impozit de 42%

Blocul conservator al cancelarului german Angela Merkel şi Partidul Social-Democrat (SPD), care au început duminică discuţiile exploratorii cu privire la formarea unei 'mari coaliţii' de guvernare la Berlin, doresc să ridice la 60.000 de euro nivelul minim al veniturilor pentru care se aplică o rată a impozitului de 42%, transmite Reuters.

În prezent, valoarea acestui prag fiscal este stabilit la 53.700 de euro anual.

Măsura, o promisiune făcută în campania electorală de către Uniunea Creştin-Democrată/Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU), semnifică un compromis făcut de social-democraţi, care doreau o creştere a taxelor pentru persoanele cu venituri ridicate şi o extindere a ajutoarelor sociale.

O coaliţie formată din CDU/CSU şi SPD pare a fi cea mai bună şansă pentru Merkel de a obţine al patrulea mandat de cancelar, după ce eforturile conservatorilor de a forma un guvern alături de Verzi şi de liber-democraţi au eşuat în noiembrie anul trecut. Eşecul acestor negocieri a fost pus în mare parte pe seama scurgerilor de informaţii dinspre politicieni, ceea ce a subminat încrederea între potenţialii parteneri de guvernare.

Discuţiile exploratorii între conservatori şi social-democraţi ar putea duce la negocieri oficiale privind o 'mare coaliţie' în câteva săptămâni.

Conservatorii şi social-democraţii au participat la 'marea coaliţie' după alegerile din septembrie 2013, dar SPD a anunţat imediat după scrutinul din septembrie anul trecut că trece în opoziţie, ca urmare a celei mai grave înfrângeri electorale din perioada postbelică. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”